EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13218

Bijdrager:

Jaar:

1938

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp I Maquette 1938

Beschrijving

Een maquette van Strijp I uit 1938


Geplaatst op

30-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-08-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Gelukkig weer gewoon Strijp I!. Ik lees tegenwoordig steeds Strijp S. Wie vindt dat nog meer vreemd?


Datum: 31-08-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ik ben echt benieuwd of ik nu de enige ben die Strijp S een vreemde benaming vindt voor Strijp I.


Datum: 31-08-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk het wel Hans. Ook in de glorietijd van Philips werd deze benaming gebruikt. Er werd toen ook al gesproken van Complex S, complex T, Complex R enzovoort. Vandaag de dag denkt men bij Strijp S al vlug aan de herontwikkeling van dit stukje Eindhoven. Zij die daarmee bezig zijn hanteren uitsluitend de naam Strijp S zie ook www.strijp-s.nl. De vele publiciteit rond deze herontwikkeling heeft er tevens voor gezorgd dat Strijp S ook in de volksmond een begrip is geworden.


Datum: 31-08-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Overigens zijn de complexbenamingen S, T en R de beginletters van STRijp. De gebouw afkortingen beginnen met deze letter. Bijvoorbeeld gebouw SAQ ligt op complex S enz. Op complex Beatrix beginnen de gebouwletters met een B, op de Emmasingel met een E. Vandaar de namen: complex S, complex T enz.


Datum: 31-08-2007
Naam: C Schillemans  
img

De volkmond spreekt nog steeds over STRIJP 1 wat altijd al een begrip is geweest, Ik heb op dit complex (nogmaals STRIJP 1) meer dan 40 jaar gewerkt.


Datum: 31-08-2007
Naam: Tini Boer  
img

Vreemd is misschien wat overdreven, maar Philipsmedewerkers spraken wel degelijk van Strijp I, II, III i.p.v. Strijp S, T, R. Ik werk al ruim 40 jaar bij Philips, waarvan ik de meeste tijd op Strijp I heb doorgebracht. Wij zeiden ook niet: ik ben naar complex V, maar: ik ben naar de Boschdijk (of gewoon het gebouw - VH of VB of VG toen dat er nog was.)


Datum: 01-09-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Als bewaking noemden wij wel de letteraanduiding voor vrachtwagenchauffeurs. Dit was voor de mensen een richtingsgevoel, bijvoorbeeld gebouwen met letter: A is richting Acht. Is in beide gevallen goed.


Datum: 02-09-2007
Naam: Ton Colpa  
img

Ap, als bewaking zeiden wij/ik niet Strijp S, T, R. maar complex S, T, R enz. Dit om aan te duiden dat daar de gebouwen lagen/liggen die met de letter S, T, R enz. begonnen.
De aanduiding Strijp S is men, in mijn optiek, beginnen te zeggen toen er sprake was van de herontwikkeling van dit gebied.
Voor mij zal het ook altijd Strijp 1 blijven.


Datum: 03-09-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Deze foto laat slechts het Strijpgedeelte zien van een grote maquette waar ook het Emmasingel-complex, Philipsdorp en de Lijmbeekstraat e.o. deel van uitmaakten. Het geheel is geplaatst geweest op de Najaarsbeurs te Utrecht in 1938. Naast grote productiefoto's werden er als bedrijfsgegevens bij vermeld: personeel Nederland 19518; aantal Ingenieurs en doctoren 405; aantal Philipswoningen 4205.