EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13162

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Archimedesstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Archimedesstraat

Beschrijving

Hoek Archimedesstraat - Wattstraat.


Geplaatst op

28-08-2007

Reacties:

Datum: 10-01-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

De Archimedesstraat, waar ik veel ben gekomen. Een van mijn (helaas veel te vroeg overleden) vrienden heeft hier gewoond (Albert van Liempd). Volgens mij op 43 of 34.


Datum: 25-06-2009
Naam: Fred van Schoonderwalt  
img

Hallo Martin, had Albert van Liempd een broer die Ludo heet? Dan heb ik hem ook nog gekend. Zijn vader was Jo van Liempd en werkte bij DAF. Ik heb er in de beginjaren zestig een paar keer gelogeerd. Mijn ouders waren bevriend met zijn oma Moeke Faber. Zijn moeder was Riet Faber, als ik het goed heb.


Datum: 20-05-2010
Naam: Jan Rooijackers  
img

Op nummer 33 woonde de fam. Rooijackers. Wie heeft daar meer informatie over? Dit huis staat helaas niet op de foto. We zien hier nummer 37 (hoekhuis) en 35.


Datum: 26-02-2011
Naam: A.van Trigt de Wert  
img

Mijn vader heeft een paar jaar in café Bel Ami gezeten in de jaren 1967 en 1968 in de Wattstraat. In die tijd kwamen Jantje Rooijackers en zijn vrouw wel eens in ons café (bijnaam Jantje de fik). Hij was geloof ik een vogelliefhebber. Zij woonden in de Archimedesstraat. Zijn broer Wil woonde toen op de Edisonstraat. Ik dacht dat de fam. Vogels in het eerste huis woonde toen en aan de andere kant Moolenaar. Verder kan ik me de namen herinneren van o.a. families Helstern, De Wit, Thijs van Dongen, Jan van Krugten, Huub en Bets Strijb en ook nog een andere familie Rooijakkers, nl. Dries en Annie.


Datum: 25-11-2011
Naam: Jan Rooijackers  
img

Bedankt voor de reactie. Jantje en Koos zijn mijn opa en oma. Het klopt, hij was vogelliefhebber en de rest ook. De genoemde namen ken ik ook allemaal nog wel. Mijn vader Jan heeft volgens mij ook nog bij jullie de carnavalsvereniging "de watt-toeters" gehad. Toevallig nog foto's van het café en mijn opa en oma?


Datum: 27-11-2011
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Jan jij bent zeker een zoon van Jan Rooijakkers uit het Genderdal? Je zat toen nog in de kinderwagen. Stond jouw vader niet op de zaterdagmarkt met kippen? Ik heb geen foto's van jouw opa en oma, maar kan ze me nog goed herinneren. Je oma had zwart haar met achter een mooie knot. Ik kreeg van haar nog Merci bonbons toen ik ben bevallen van mijn eerste dochter in het Binnenziekenhuis. De Wattoeters bestonden al toen de vorige eigenaar van het café, Wim van Krugten en zijn vrouw Riet, dit café hadden. Ik heb nog wel ergens een foto van het café en ook een van de voorkant aan de Wattstraat. Die andere mensen die ik noemde, heetten geen Rooijakkers maar Van Rooij. Van het carnaval zijn er geen foto's.


Datum: 28-11-2011
Naam: Jan Rooijackers  
img

Ans, ook dit alles klopt. Wel leuk, dat jij nog precies alle namen kent die ik ook ken. Ook nog Truus van Rooij (naast Van Dongen, geloof ik).


Datum: 29-11-2011
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Ik denk dat je Dries van Rooij bedoelt en zijn vrouw Annie. Dries is allang overleden en Annie woont met haar huidige man in de Peter de Swartstraat in Mensfort. In de Archimedesstraat woonden ook de familie Jan en Jans van Krugten (nu in de Galileïstraat) en de families De Wit en Scheepers.


Datum: 29-11-2011
Naam: Jan Rooijackers  
img

Ans, sorry, moest Truus de Waal zijn die naast van Dongen woonde, recht tegenover.


Datum: 29-11-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ben hier heel vaak geweest bij mijn oom en tante (Van de Klooster-Pluijm). Het was in de jaren 1956 tot 1958. Daarna zijn ze verhuisd naar de Halvemaanstraat.


Datum: 11-08-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Een heel laat antwoord (excuses hiervoor) aan Fred van Schoonderwalt op 25 juni 2009. Albert had twee broers. Hij was zelf de oudste. Daaronder kwam inderdaad Ludo, maar daaronder kwam Tony. Albert is helaas veel te vroeg overleden in volgens mij 2005 op 57-jarige leeftijd na jarenlang dialysebehandelingen te hebben ondergaan in verschillende ziekenhuizen.