EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13154

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Wenckenbachstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wenckenbachstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

28-08-2007

Reacties:

Datum: 29-08-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Rechts ga je de Voltastraat in en op de hoek Wenckenbachstraat/Voltastraat woonde de fam. Schellekens.


Datum: 29-08-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

In het huis bij de 1e lantaarnpaal links woonde de fam. Willemsen. Regelmatig ben ik daar op bezoek geweest. Wat mij steeds weer opviel, was de saamhorigheid van de buurt en de bereidheid elkaar te helpen in sobere tijden. Nu spreek ik over de periode rond 1950.


Datum: 19-12-2007
Naam: Martien.Hobbelen  
img

Mari Kieneker weet te vertellen dat op de hoek Wenckenbachstraat/Voltastraat de familie Schellekens woonde. Hij vergist zich. Daar woonde vroeger de familie van Tricht.


Datum: 20-12-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Geachte M. Hobbelen, vroeger woonde er een fam. Hobbelen in de Wenckenbachstraat, misschien familie? Maar voor wat betreft de fam.Schellekens: je hebt natuurlijk twee hoeken Wenckenbachstraat - Voltastraat, en als je vanuit de Wenckenbachstraat, vanuit de Wattstraat, rechts de Voltastraat inreed, woonde links op de hoek de fam. Schellekens. Jelle, een van de zonen, was een bekende voetballer van de Zwaluwen, spelend in de Philips zomeravondcompetitie.


Datum: 20-12-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Bij de linkse lantaarnpaal had je een paadje, een achterom bij de huizen links aan de Wenckenbachstraat, rechts van dat paadje woonde de fam.Feijen volgens mij. Ik spreek nu van de beginjaren 60


Datum: 22-12-2007
Naam: M.Hobbelen  
img

Ik spreek van de jaren 1945 tot 1955. Ik heb er inderdaad gewoond, ik spreek van de jaren 40. Van Tricht woonde op de hoek van de Wenckenbachstraat gezien als je richting Wattstraat gaat en dan op de hoek links van de Voltastraat. Daar woonde toen ook de familie Snijders, de bekende judotweeling, en de later bekende kunstschilder.


Datum: 22-12-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

M. Hobbelen, dan woonde u achteraan links op deze foto, ter hoogte van de tweede puincontainer die daar staat. De fam. Schellekens woonde daar eind jaren 50 / begin jaren 60. De judotweeling Snijders heeft ook op de Edisonstraat gewoond. In het huis waar je op kijkt aan het einde van de Wenckenbachstraat was vroeger een kruidenierswinkel gevestigd.


Datum: 05-08-2008
Naam: Tiny Vermeulen  
img

De kruidenierswinkel was van Van Nunen. Ze hadden volgens mij drie dochters Marianne, José en Wilma. Marianne is volgens mij getrouwd met Piet Hobbelen. (Ik weet niet wie M. Hobbelen is. Is dat Marianne Hobbelen-van Nunen?) Wij woonden zelf links om het hoekje in de Wenckenbachstraat. Richting Boschdijk.


Datum: 12-08-2008
Naam: Martien-Hobbelen  
img

Op de foto gezien vanuit de Wattstraat de Wenckenbachstraat in woonde in het winkelpand op het einde vroeger familie Frederiks. Hij was toen een kleermaker, later is daar de familie Van Nunen komen wonen.


Datum: 28-12-2008
Naam: Martien Hobbelen  
img

Mari Kieneker, bij het paadje waar je over praat, daar woonde vroeger de fam. Lutterveld. Deze Henk stond altijd met kippen en duiven op de Woenselsemarkt, op de hoek van de markt bij de boerderij, dus voor de fam. Feijen.


Datum: 19-08-2009
Naam: Cor Bartels  
img

Martien Hobbelen heeft gelijk, naast fam. Hobbelen woonde in het grote hoekhuis fam. De Waal. Wij woonden ook in de Wenckenbachstraat op 19 naast de firma Van Dongen en fam. De Kort.


Datum: 12-10-2009
Naam: Jan Wijn  
img

In het eerste huis vanaf de Boschdijk woonde in de zestiger jaren de familie Rein Verhagen. Rein werkte in die tijd bij Nolte en van hem had ik als leerlingmonteur het vak geleerd. Menigmaal had ik hem toen op maandagochtend uit zijn bed gebeld. Met een kater in zijn kop stak hij scheldend zijn hoofd uit het slaapkamerraam en gooide de sleutels van de bouwkeet naar me toe met de mededeling dat ik tegen de directe van Nolte moest zeggen dat ze allemaal kapot konden vallen en dat hij niet meer kwam, maar een uur later stond deze harde werker weer op de bouw. Hij was een sociale voorman die altijd voor zijn ploeg in de bres sprong.


Datum: 12-10-2009
Naam: Tiny Vermeulen  
img

Rein Verhagen was onze buurman. Ik heb goede herinneringen aan Rein jr, Dimphy, Ans en Sjef. Dat waren zijn kinderen. Daarmee speelden we. Op nummer 5 woonde Frederiks. Aan de overkant op de hoek Van Dun en daarnaast Willy en Nico de Bont.


Datum: 26-05-2010
Naam: C. Toonders  
img

Links van het paadje, aan de andere kant dan de fam. Feijen, woonde mijn oma Cor van Tilburg samen met Frans Pasmans. Mijn oma had vier dochters, Mien, Marietje, Annie en Annemieke. Ze heeft er gewoond tot circa 1967.


Datum: 26-02-2011
Naam: A.van Trigt de Wert  
img

De familie Van Trigt woonde inderdaad op de hoek en is later verhuisd naar de Stevinstraat.


Datum: 08-08-2011
Naam: Adrie ad Pol  
img

Ik ben in 1947 geboren op nummer 36, en mijn zus Alie in 1951. We zijn daarna verhuisd naar de Van Maanenstraat in Strijp.


Datum: 03-01-2012
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Kan iemand zich de fam. Schumacher herinneren in de Wenckenbachstraat? Zij hebben volgens mij vanaf de Wattstraat rechts gewoond en hadden een zoon die Lex heette en een dochter Loes.


Datum: 06-12-2014
Naam: Wilma Frederiks  
img

Wij woonden op nummer 5. Op nummer drie woonde Nel Scheut(?), twee zoons (Martien en ?). Mijn opa was de kleermaker die hierboven genoemd werd. Iemand van de familie Hobbelen heeft nog veel contact gehad met mijn ouders (Bertus en Toos). Wij hebben daar tot 1963-64 gewoond.


Datum: 06-12-2014
Naam: Wilma Frederiks  
img

Tiny, heb jij op nummer 3 gewoond? Zoon van Nel. Was jij mijn oude buurjongen?