EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13108

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Drebbelstraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

De Vriendschap

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wandelvereniging De Vriendschap

Beschrijving

Locatie: Drebbelstraat. Enkele namen: Cor Tak, Tonnie Laponder, Riet Laponder, ? van Gastel en Cor van Arnhem.


Geplaatst op

24-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-08-2007
Naam: Jack Docters  
img

Dit moet zo rond 1950 geweest zijn, rechts met trommel Willie van Arnhem, zoon van Cor (rechts).


Datum: 24-08-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

De Vriendschap kende meerdere activiteiten. Ze hadden ook een handbalvereniging en ze hadden een eigen speeltuin. In deze speeltuin werd eens per jaar een fancy fair gehouden. Hier kon men met verschillende onderdelen meedoen. Schieten met de luchtbuks, ballen gooien en met het rad van avontuur en er waren prijzen te winnnen. Het programma werd aan elkaar gepraat door de heer Hooiveld, de voorzitter van de vereniging. Met bewondering heb ik eens staan kijken naar een man bij het schieten met de luchtbuks. Hij haalde alle prijzen weg. Hij was gehandicapt. Hij miste zijn linker onderarm. Later zeg ik hem ondanks dit gebrek spelen met het handbalelftal en hij speelde de sterren van de hemel. Zijn naam is mij onbekend, maar hij woonde op het Newtonplein.


Datum: 24-08-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Familie Decocq van de Drebbelstraat is de naam die ik hier mis.


Datum: 25-08-2007
Naam: Jack Docters  
img

Hans, de man die bij Handbalvereniging Vriendschap speelde is Nico Waterman, hij ving de bal met beide armen en had een loeihard schot in zijn andere arm.


Datum: 27-08-2007
Naam: H.sanders  
img

Hans tegen Nico Waterman heb ik nog gehandbald. Wat de wandelclub De Vrienschap betreft is dit dezelfde club als EWV (wandelsportvereniging Eindhoven)? Daar ben ik als tamboer lid van geweest. Ik dacht dat Jan Maas daar de leider van was. De Willie van Arnhem die Jack Docters noemt woonde schuin tegenover mij in de Drebbelstraat.


Datum: 22-08-2008
Naam: andré rokven  
img

Ik ben op 7-jarige leeftijd op tamboerles gegaan bij Jan Maas en oefende samen met Willie van Arnhem om beurten bij mekaar in de achtertuin. Ook ik ben verschillende jaren tamboer geweest bij wandelclub De Vriendschap. Op de foto kom ik mezelf niet tegen, maar Willie van Arnhem staat niet rechts maar links op de foto met trom en zijn bekende krullenkop. Ik woonde in de Drebbelstraat nummer 20 naast de fam. Robben.


Datum: 20-12-2013
Naam: Peer Denkers  
img

Ik woon er al 56 jaar op nummer 12. Vroeger woonde er de familie Renders. En die andere namen weet ik ook nog wel.


Datum: 03-11-2014
Naam: Mario Decock  
img

Hallo heren Sanders en Denkers, mijn moeder en oma Decock woonden tussen 1936 en 1967 op Drebbelstraat 16, naast famile De Cock-Laponder, weet iemand nog info of heeft foto's uit die tijd, hoor ik het graag.


Datum: 04-11-2014
Naam: Huub Sanders  
img

Hallo heer Decock, ik woonde destijds op nummer 15, recht tegenover fam. Renders. De naam Decock kan ik me niet meer herinneren, maar de naam Laponder wel. Ik weet niet hoe oud je bent maar ik heb nog wel fofo's uit die tijd waar een aantal jongens opstaan die toen de buurt "onveilig" maakten. Pas geleden nog heb ik contact gehad met Jan Renders en André Rokven en hebben we bij kunnen praten. Andere namen uit die tijd: Peer van de Merendonk, Joop van der Heyden, Henk Klompers, de schoenmaker De Jong, mevr. Dresselhuis die naast ons woonde. Henk Robben en zo nog wel een paar.


Datum: 04-11-2014
Naam: Peer Denkers  
img

Wij wonen, tenminste ik woon, nog steeds op no. 12. Ons vader is dit jaar overleden.


Datum: 05-11-2014
Naam: Mario Decock  
img

Hallo Peer Denkers. Weet u misschien wel iets over mijn familie Decock van no 16, of hebt u misschien foto's etc.? Ik hoor het graag.
=== Mario, je kunt Peer rechtstreeks mailen, klik op zijn naam in het blauw. (Red.) ===


Datum: 05-11-2014
Naam: Hans Vervoort  
img

Beste Huub, kun jij je nog herinneren dat er meisjes van de Philomenaschool uit de Alard du Hamelstraat een klaslokaal in gebruik namen in onze school? Wij moesten via het zijpoortje, bij de buitentoiletten, de school in en uit. Want alles moest toen nog strikt gescheiden blijven. Een van die meisjes die daar op school op school kwam heette Roosje zegt jouw die naam nog iets? Volgens mij kwam zij ook uit de Drebbelstraat.


Datum: 05-11-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Mario: ik denk dat we ergens ver weg familie zijn. Ben je de kleinzoon van mijn tante Sien Decocq-Toirkens? Ze was getrouwd met Piet Decocq. E-mail me maar, ik heb wat fotos van je moeder etc. e-mail: jantoirkens@yahoo.ca


Datum: 05-11-2014
Naam: Huub Sanders  
img

Hallo Hans, er is wat betreft de omgang tussen jongens en meisjes wel 't een en ander veranderd. Ten goede volgens mij. De naam Roosje zegt me even niets, maar ik ontmoette laatst een meisje (vrouw) Joke Reimer die ook bij ons in de straat woonde. Ik heb haar minstens 60 jaar niet meer gezien, maar herkende haar meteen. Bij jou uit de straat zijn nog bekend Peer en Henk en Nel van de Moosdijk, en twee zusjes Ria en ? Smits.