EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13079

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Warenhuizen

Onderwerp 3.:

Grand Bazar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vestdijk met Grand Bazar

Beschrijving

De Vestdijk, anno 1968, met een blik op de Grand Bazar, die het nooit echt goed heeft kunnen maken in Eindhoven. Links het braakliggende terrein waar vroeger de viswinkel van Tecklenburg zat.


Geplaatst op

23-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2007
Naam: Lian Heerings-vd Heijden  
img

Bij de Grand Bazar mijn eerste baantje zaterdags als bijverdienste samen met vriendin Emmie. Een hele zaterdag werken, verdiensten zeven gulden vijftig, wat waren we er blij mee!


Datum: 24-08-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Mijns inziens hadden ze bij de lay out van de G.B. een fout gemaakt en de vishandel in de nabijheid van de ingang gelaatst. Door de luchtverontreiniging was dat niet de juiste inkom. Daar kwam ongetwijfeld bij dat de zaak niet in de z.g. loop lag, wat nu nog steeds van toepassing is met dit gebied.


Datum: 24-08-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

De vishandel was in de kelder, maar door de airco kon je op de begane grond en eerste etage de vis ruiken. Vooral als je op de roltrap stond was de geur soms niet te harden.


Datum: 30-06-2011
Naam: Annemarie Ciliacus van Hooff  
img

Ik heb er 2 jaar gewerkt.En heb het heel erg naar de zin gehad. Ik stond op de afdeling schrijfwaren, maar mocht soms ook invallen op de platenafdeling en heb ook chocolade paaseieren verkocht. Jammer genoeg ging de zaak toen sluiten. Ik geloof dat ik toen iets van 55 gulen per week verdiende voor 40 uur werken. Niet veel voor een 15-jarige. Dat moest je dan ook nog thuis afgeven. Om de zes weken was je ook op zaterdag vrij.


Datum: 18-10-2023
Naam: Hans HarlĂ©  
img

Het grootste probleem van Grand Bazar was dat ze niet hoger mochten bouwen dan het station, een toenmalige regel. Daardoor waren de verdiepingen nogal laag, wat het niet bepaald prettig maakte om er rond te lopen.