EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

12953

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bedrijfszelfbescherming (BZB) bij Philips

Beschrijving

Als je niet in militaire dienst ging, ging je bij de BZB. De oefeningen werden gedaan op het Philipsterrein, bij de zwaaikom en als ik mij goed herinner in een aantal te slopen huizen nabij de DAF. Meestal samen met militairen van de rijschool uit Veldhoven en de bedrijfsbrandweer.


Geplaatst op

18-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

De BZB! Zo'n 20 jaar zat ik erbij, bij de Berichtendienst van PTT Post. Inderdaad Nico, ik was buitengewoon dienstplichtig en om te voorkomen dat je bij de BB (Bescherming Bevolking) moest, ging ook ik bij de BZB. Ik ben nog door de burgemeester van Eindhoven ontvangen toen ik er 10, resp. 15 jaar bij was en heb ergens nog een oorkonde, ondertekend door Hare Majesteit plus chique medaille en zogenaamde baton voor op je revers. Een heel circus was het.


Datum: 29-12-2007
Naam: Nico Broekmans  
img

Inderdaad Ben, een circus, maar wel erg gezellig en eensgezind. Ik heb het korte groene dienstjack nog steeds. Niet stuk te krijgen.


Datum: 20-01-2018
Naam: Henk Plaggenborg  
img

Ik bn vaak met een vriend op het BZB-terrein "de Putter" geweest op de Puttersdreef. Dat vond ik zeer indrukwekkend en mooi. Deze vriend heet Tom Smit en is helaas overleden. Bewaar er dierbare herrinneringen aan.


Datum: 22-01-2018
Naam: Johan Vervest  
img

Puttersdreef is in Boxtel. Moet het niet Puttense Dreef zijn?


Datum: 31-10-2019
Naam: Mart de Jong  
img

De BZB die hier bedoeld is was van Philips. Mijn vader, Piet de Jong, heeft er jaren gewerkt samen met Tom Smit en Sjaak van de Munckhoff. Van hun vestiging op de Boschdijk, begin jaren '60, zijn ze vertrokken naar de Puttensedreef in Stratum, waar ook een oefenterrein is neergezet incl. oude stadsbus, straaljager en ook een hoge toren. Er werd ook wel eens op de Zwaaikom achter DAF geoefend. Ze werden ook nog ingezet o.a. na de ontploffing van het kruitschip in Muiden en bij de brand van Tsilveren Seepaerd in Eindhoven


Datum: 04-11-2019
Naam: Antoon Franse  
img

De BZB heeft in mijn militaire diensttijd 1961/1962 op de vliegbasis Eindhoven samen met de brandweer van de vliegbasis beide jaren een oefening gehouden die om 6 uur in de ochtend begon. Beide keren mocht ik meedoen als slachtoffer met een open beenbreuk.