EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12927

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

St Jorislaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jorisschool / St Jansschool / De Hasselbraam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
6e klas St Jorisschool 1942 (2)

Beschrijving

De 6e klas van de jongensschool in de St. Jorisparochie in Stratum. Linksonder op een knie Theo van de Molengraft. Voor de overige namen zie foto 10733. Met dank aan Annie van de Molengraft.


Geplaatst op

15-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Het gebouw op de achtergrond met huisnummer 118 kan ik niet thuisbrengen. Wie verschaft hier helderheid?


Datum: 16-08-2007
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Het gebouw op de achtergrond stond op de hoek van de Stratumsedijk en de St. Jorislaan. Wij zijn daar in het laatste schooljaar naartoe verhuisd, waarschijnlijk omdat ze ons klaslokaal in de Le Sage ten Broeklaan, in dit oorlogsjaar, ergens anders voor nodig hadden. Je kijkt op de foto tegen de achterzijde of voorzijde (net zoals je het noemen wilt) van het gebouw aan. In elk geval is de foto genomen vanaf de speelplaats die aan de St. Jorislaan lag. Het gebouw was al oud en had aan de zijkant (St.Jorislaan kant) hoge ramen, die ook hoog in de muur waren geplaatst. Wij konden in elk geval niet in het gebouw kijken, zelfs niet als we zo hoog mogelijk sprongen.


Datum: 16-08-2007
Naam: Wil Vermeltfoort  
img

Als je op foto 4614. Het gebouw met het trapgeveltje is dat waar de foto van 1942 is gemaakt aan de achterzijde op het pleintje (speelplaats). De Tuinstraat ligt daar een heel eind achter. De school daar is veel later gebouwd. De luchtfoto toont de Gasthuisstraat achter de kerk waar ik begin jaren dertig op de kleuterschool zat (bewaarschool) bij zuster Norbertien. In het huis naast de speelplaats woonde de koster V.d. Molengraft. Wij hebben met onze ondergrondse verkennersgroep St. Christoffel daar in de oorlog nog ons lokaal gehad toen we het parochiehuis in de Le Sage ten Broeklaan niet meer mochten gebruiken (in gebruik door de bezetter?).


Datum: 20-11-2008
Naam: Redactie  
img

De foto is overschreven door een beter exemplaar van Wil Vermeltfoort.