EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12854

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Schildersbedrijven

Onderwerp 3.:

Hub de Haan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Grote Berg 91

Beschrijving

N.V. Glas en Verfhandel Hub. de Haan. In 1928 is Hub hier begonnen. In 1966 werd het pand verkocht en verhuisde het bedrijf naar de Hurk. Hub was een broer van Cas (Kerkstraat 7) en Jos (Kerkstraat 20).


Geplaatst op

09-08-2007

Reacties:

Datum: 09-08-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Wie was de eigenaar van deze panden? Mijn grootouders hebben volgens mij hier op een bovenwoning gewoond. Mijn vader is hier geboren in 1901 en ik heb altijd gedacht dat zij woonden boven een verf- of glashandel van de familie De Haan.


Datum: 10-08-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Tot 1965 was de eigenaar Mevr. Wed. MHJ Lotringen-de Haan. Wonende op het Wilhelminaplein.


Datum: 10-08-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Petri, hier geboren in 1901? Lijkt me sterk want het pand zal omstreeks 1930 gebouwd zijn.
<<< in 1928 dus (Peter) >>>


Datum: 10-08-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Toch kan ik mij herinneren dat wij mijn opoetje zo omstreeks 1937 op 'n soortgelijke bovenwoning bezochten; ik was 'n jaar of 5 en zie nog voor me hoe ze daar zat in 'n gemakkelijke stoel met haar voeten, verborgen onder 'n lange zwarte rok, op een stoof...ook zie ik haar nog 'n doos uit 'n diepe zak tevoorschijn halen en 'n prise snuiftabak op de rug van haar hand leggen, de hand naar haar neus brengen, en snuiven maar!


Datum: 06-09-2007
Naam: J.A.M. de Haan  

Het pand is gebouwd circa 1928 in opdracht van Harrij van Lotringen, een zwager van Hub de Haan. Het pand werd verhuurd aan Hub de Haan vanaf het begin tot deze het pand kocht circa 1966. De zaak verhuisde daarna naar het nieuwe bedrijfspand in de Rooijakkerstraat.


Datum: 11-10-2007
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen hangt een reclameplaat met de tekst: Caspar de Haan Eindhoven, tel. 279, Huis-Decor-Schilder, Groothandel in Verfwaren-Vensterglas


Datum: 03-11-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Inderdaad, mijn vader Frans van Gelder is niet hier geboren in 1901 maar ter hoogte van de panden Crijns op nr 27. Hij is 8 jaar naar school gegaan op de RK Jongensschool aan de ten Hagestraat (Kloosterdreef), waar Meester P. van Hoof de scepter zwaaide. Hij behoorde tot de beste leerlingen van de school, kreeg nog ooit een boek van George Cacaoudal (wie dat ook zijn moge) als 2e prijs cadeau, en een 1e prijs voor Godsdienstleer samen met Dolf Huismans. Hij kreeg hetzelfde boek als ik (schreef mijn vader). Hij echter in een luxe band en ik in een papieren kaft! Hij was echter de zoon van een sigarenfabrikant. Onderscheid moet er zijn! Dit krenkte mijn vader behoorlijk en hij heeft dat Kapelaan Nabeurs zeer kwalijk genomen.
Er was ook een schoolvoetbalclub met o.a. Willy Volker, Henri Boekers, Jan Boex, Adolf Elias, K. Retera, Cor van Houts, W. van Moorsel.


Datum: 03-11-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Toen mijn vader een jaar of 14 was werd hij lid van voetbalclub EFC, de contributie bedroeg een kwartje per maand. Deze club had haar terrein op zo'n 20 meter afstand van de IJzeren Man, deze plas was uitgegraven tbv de zandwinning voor de aanleg van de spoorlijn naar Weert. De club had een opkamer in gebruik als kleedruimte bij Mie van Rooij; na het omkleden was het nog ongeveer een kwartier lopen naar het voetbalveld. Mie van Rooij woonde ongeveer op de plaats waar eens het terrein was van de firma V.d. Ven aan de Losweg. Ze moesten dan over de overweg bij de IJzeren Man, maar dat vonden ze te ver lopen en staken dan de Losweg over, langs de grafkelder van de familie Bisdom, en zo binnendoor langs weilanden en akkers naar het voetbalveld.


Datum: 19-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze panden Grote Berg 87-91 staan op de gemeentelijke monumentenlijst. Een fraai voorbeeld van Amsterdamse School en de panden vallen op door zijn detaillering en goede staat. Bron: website Henri Van Abbestichting.