EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12847

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg (6)

Beschrijving

Direct achter het pand van Textilia stonden op de Kleine Berg deze huisjes. In het eerste pandje zit zo te zien een soort 2e hands winkeltje. De pandjes verderop schijnen inmiddels al onbewoond en rijp voor de sloop. Jan van der Meulen leverde al eerder een vergelijkbare foto 12174.


Geplaatst op

19-04-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-08-2007
Naam: Jos Jansen.  
img

Dag Anne. Aan de foto van Jan v.d. Meulen (mij zeer goed bekend) en die van mij te zien lijkt het of ik Jan net misgelopen ben. Volgens Peter zou zijn foto in 1965 zijn gemaakt. Ik weet zeker dat mijn foto's van 1968 zijn. Het winkeltje kan ook in drie jaar zijn etalage niet hebben veranderd. Het kenteken van het Fiatje is overigens uit 1962, dat van de Opel van 1967 (www.kentekenservice.nl).


Datum: 16-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Links zien we nog net het dubbele woonhuis waar de fam. Smit lang gewoond heeft. De twee huisjes die ertegenaan staan, waren eigenlijk allang onbewoonbaar voor de laatste bewoners vertrokken. Ik herinner me dat je er letterlijk met de deur in huis viel, een open ruimte met aan de achterkant iets dat een keuken moest voorstellen, verschrikkelijk armoedig. Voordat Textilia op de hoek met de Grote Berg zat, zat er een winkel van CJamin, een filiaal van een landelijke keten van snoepwinkels.


Datum: 08-08-2018
Naam: Anne Troost  
img

Nog steeds dezelfde Fiat als op foto 12174, ik dacht de 850 maar ik kan het mis hebben. Het jaartal van beide foto's is volgens mij hetzelfde. Kijk maar eens in het winkeltje, poster, de spulletjes op de planken in de etalage.


Datum: 08-08-2018
Naam: Elly van Gils Pijnenburg  
img

In dat witte huisje ben ik veel geweest. Daar woonde een oom en tante van mijn vriendin, de broer en zus Van Acht. Daarachter was een smederij. In die twee kleine huisjes woonde de fam. Diepens en een alleenstaand vrouwtje genaamd "het kattevrouwtje". Zij zorgde voor diverse katten. Ik woonde toen op Kleine Berg 69.


Datum: 12-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat Elly schrijft herken ik wel. Ook de naam Diepens herinner ik mij nog, hoewel ik dacht dat het Diepen was, maar dat terzijde. Zij woonden in het linkerhuisje, ze hadden een zoontje dat jonger was dan ik en ik kwam er wel eens binnen. In dat witte huisje ben ik nooit geweest en heb ook geen idee wat voor winkeltje erin gevestigd was. Tussen C-Jamin op de hoek met de Grote Berg en het witte huisje was een lange grijze bepleisterde muur.