EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12810

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wal (1)

Beschrijving

De Wal richting kruising Kerkstraat en Keizersgracht. Rechts, nog juist zichtbaar de fotowinkel van Van Mierlo. Volgens mij zat verder ook nog een fotozaak van Wim Zwaan. Verderop nog duidelijk zichtbaar de beddenwinkel van Schellen, die overigens nog steeds bestaat.


Geplaatst op

06-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-08-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Wim Zwaan zit in de Kerkstraat, weet niet of hij er nog zit.


Datum: 06-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Zwaan Fotografie zit inderdaad in de Kerkstraat, maar dat is slechts de achternaam als herkenning en erkenning van oude tijden. Een broer van de voormalige bekende Eindhovense fotograaf Wim Zwaan, Ernst, schitterde in de rol van meneer Kraler in het toneelstuk 'Het Dagboek van Anne Frank' met die prachtige creatie van Jip Wijngaard als Anne. Broer Niek was een bekende makelaar in Eindhoven. Het ouderlijk huis stond in de Maria Stuartstraat.


Datum: 07-08-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Wim Zwaan heeft eerst met de winkel op de Wal gezeten in de 60er jaren (toen was ik werkzaam bij hem in de A. v. Anhaltstraat in de fotostudio), daarna naar de Kerkstraat.


Datum: 07-08-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ernst Zwaan is nog steeds op de televisie te zien. In de reclame van Hertog IJs speelt hij al een hele tijd De Baas. Ik heb begin jaren zestig met Ernst bij het Philips Toneel gespeeld. Toen was al te zien dat hij meer talent had dan de gemiddelde amateurtoneelspeler en verwonderde het ons niet dat hij echt acteur wilde worden.


Datum: 13-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Aan het Opeltje te zien, het eerste Kadett-model van na de oorlog, moet deze foto van midden jaren 60 zijn. Verder zien we op de hoek van de Kerkstraat het pand waar jarenlang Etos heeft gezeten. In 1952/53, in de glorietijd van EVV en PSV, werd er in Den Bosch, de Vliert, een beslissingswedstrijd tussen de beide Eindhovense kemphanen gespeeld. Omdat niet iedereen daar naartoe kon gaan, organiseerde het ED een liveverslag door Leo Pagano, alleen te beluisteren via luidsprekers die op de hoek Grote Berg/Wal/Kerkstraat/ Keizersgracht waren opgehangen. Een paar honderd mensen stonden midden op het kruispunt naar het verslag te luisteren. EVV won met 2-1 en was kampioen!