EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1278

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Blaaskapellen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Tielemennekes.

Beschrijving

De Strijpse Boerenkapel, ook wel 'de Tielemennekes' genoemd was een veelgevraagd orkest voor gelegenheden als carnaval, bruiloften en partijen. Hun thuisbasis was cafe de Vlierhof. Hier echter hebben zij zich voor een boerderij laten fotograferen. Op de foto staan: Lambert Vreven, Liebrechts, Willie van Deuren, Herman Wilting, Karel Stienstra, Gerrit van Winkel, Harrie Dekkers, Jan van der Zanden, Leo van Hoof, Jo van de Brink en een speenvarken.


Geplaatst op

10-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-11-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Herman Wilting is de vader van Toos Wilting op foto 1277.
Lambert Vreven ( ik dacht Greven ! ) woonde ook in de Kreugelstraat, ik geloof naast van Asperdt, de fietsenmaker.


Datum: 05-08-2006
Naam: John van Iersel  
img

Deze groep is n.m.m. ontstaan uit de Strijpse Harmonie waarvan de thuisbasis ook Cafe De Vlierhof was. Een zoon van Lambert Vreven was ook tamboer bij deze harmonie. Alle namen komen me zeer bekend voor. Ik was zelf bij de drumband van de harmonie.


Datum: 11-08-2006
Naam: Piet de Jongh  
img

Deze groep is inderdaad ontstaan uit de Strijpse Harmonie als Boerenkapel. De naam Tielemennekes werd gegeven omdat de voorzitter van deze harmonie de heer Tielemans was. Deze had een fabriek voor zonneschermen in de Schootsestraat. Hij werd ook wel de burgemeester van Strijp genoemd. Ikzelf was ook bij de drumband van de Strijpse Harmonie en inderdaad was hier de zoon van Lambert Vreven ook lid van. Zijn naam is Cor Vreven.


Datum: 01-10-2006
Naam: W. Tielemans  
img

In een woord geweldig.


Datum: 06-12-2006
Naam: Frans Donders  
img

Wie is het speenvarken??
Afzender Franske Donders.
<<< herken jij jezelf echt niet? (Peter) >>>


Datum: 06-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De klompen met het lederen bandje over de wreef waren het makelijkst om te lopen, echter waren het dames klompen en daarom niet door mannen gedragen. Soms trapte er een vriendje achterop en dan vloog er de schulp af. Dat werd dan gerepareerd door aan wirskanten un spijkerke te slon op de hogte van de zol, Dor werd dan 'n ijzerdroike over schulp getrokken en met de spijkerkes vastgemakt. As ge un par centen had, hadde ok nog un ijzere strip mi tandjes.


Datum: 08-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Harrie Dekkers (middenvoor met trompet) was de vader van een groot gezin Dekkers, dat vroeger in de Sloepstraat woonde en later verhuisd is naar de Loggerstraat. Daar hoorden wij hem regelmatig oefenen op zijn trompet door het openstaande raam. De zonen Cees en Gerard (Maaike) voetbalden bij Brabantia. Cees was een zeer goed en gevaarlijke midvoor in het eerste van Brabantia, die veel goals heeft gemaakt en vooral ook kopsterk was ondanks zijn geringe lengte. De Tielemenneks hebben als ik mij goed herinner ook jarenlang gefungeerd als de hofkapel van de Volders en de Stadsprins van Eindhoven, iets wat later is overgenomen door de Eendracht.