EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12707

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Hooghuisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hooghuisstraat (1)

Beschrijving

Een drietal foto's van de Hooghuisstraat toen de noodwinkels er nog stonden. Deze foto toont het gedeelte naar de Rechtestraat. De fotograaf staat bij de noodwinkels. Rechts zien we het pand van Musica, daarnaast Van Hout Ververgaard.


Geplaatst op

30-07-2007

Reacties:

Datum: 30-07-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Vanaf de hoek met de Rechtestraat achtereenvolgens Piet van Luyt lampen en elektra, gevolgd door de dames Cartigny dameshoeden enz. Ernaast op verdieping Else Kallen dameskapster met haar charmante echtgenoot Boonakker, beneden was een zaak in o.a. elekitrische treinen. Verder juwelier Van Hout Ververgaard met Gero enz. met als buurman Van Hout Ververgaard (Swinkels) met kinderspeelgoed en als laatste voor de noodwinkels Musica met muziekinstrumenten Gebr. van Egmond.


Datum: 30-07-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Mooie foto en fijn dat nu ook de speelgoedzaak in beeld komt. Ik heb er al eens eerder over geschreven maar dat werd tegengesproken. De fam. Cartigny was samen met o.a. ons gezin de eerste kampeerders van toen het Eurostrand in Westerhoven. Er waren meerdere middenstandsgezinnen daar op vakantie. Lekker hete boslucht opsnuiven en we konden er onze gang gaan. Thuis kon alles doorgaan. Overdag hadden we daar het rijk alleen.


Datum: 05-05-2017
Naam: L.Sanderse  
img

De speelgoedzaak was van mijn oom. Jacques Klok. Ik meen dat er een uithangbord met 'Märklin' hing. Recht tegenover was de platenzaak, Radio Klok. Hun woonhuis was daarboven.