EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12611

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

633 Grasrijk

Straat:

Sliffertsestraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kapellen

Onderwerp 3.:

Maria ter Welschap, Sliffertsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sliffertsestraat (1)

Beschrijving

Aan de Sliffertsestraat, tegen de Noord Brabantlaan en tegenover nummer 50, staat dit kapelletje: 'Moeder Maria Ter Welschap'.


Geplaatst op

24-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Voor Sliffertsestraat 50 is de sloopvergunning al aangevraagd. Voor de uitbreiding van Meerhoven met Trade Forum. Zal dit kapelletje deze uitbreiding overleven?


Datum: 27-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Kapel en boerderij staan ook op foto 5192


Datum: 12-09-2010
Naam: Joop Timmermans  
img

Beste mensen, Deze kapel die staat/stond? op de hoek Noord Brabantlaan / Sliffertsestraat. Wie weet te vertellen hoe het verder is gegaan? Bij voorbaat dank: Joop Timmermans Zeddam Webmaster van: www.mariakapellen.nl


Datum: 12-09-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het zou te maken kunnen hebben met het volgende: "Meerhoven Grasrijk bouwplan 20 reguliere bouwvergunning bouwen van 86 woningen, inclusief opties". Waar het kapelleke gebleven is, weet ik niet. Maar er staan ook nog een paar boerderijen, zouden die dan ook moeten verdwijnen?


Datum: 09-12-2012
Naam: Nico van Dongen  
img

In de omgeving van deze kapel zijn de boerderijen verdwenen om ruimte te maken voor industriële ontwikkeling. Echter de economische crisis is de kapel tegemoet gekomen. Op de vrijgemaakte terreinen is recent een transferium aangelegd en tussen de gemeente en de parochie is overeengekomen dat de kapel zeker de komende 10 jaar zal blijven staan waar ze nu staat. In het voorjaar 2013 zal gekeken worden om de directe omgeving wat op te knappen zodat het weer een waardige plek van ontmoeting met Maria kan worden, wat het vele tientallen jaren was.