EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12596

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Barbaraschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Barbaraschool Bennekelstraat

Beschrijving

Op de bovenste rij in het midden staat juffrouw Smit. Ik, Jeannette Bax, zit op de tweede rij van onderen, 2e van links. Verder herken ik op de bovenste rij vanaf links: Marleen? van Laarhoven, Moniek van Hees, Francien vd Berg, ?, juffrouw Smit, ?, Annelies?Duisters, ?, ?, ?. 2e rij van boven: Ans de Boer, ?, .... Prins, ... Lathouwers, Miep Koelink, ?, ?, ?, ?. 3e rij van boven: ... v.d. Heijden, Jeannette Bax, ?, ?, Truusje van Limpt, ... de Wit, ?, Trudy van Hal, Lisanne Brekelmans. Onderste rij: ?, Toosje Aversaath, ?, ?, Marjo Geurts, Wilma Knaapen, Corrie Ansems, ?, ?.


Geplaatst op

23-07-2007

Reacties:

Datum: 01-09-2007
Naam: Riekie Wilke  
img

Ik herken veel van de namen die bij de foto genoemd zijn, omdat ze bij me in de klas hebben gezeten. Ik kan mezelf niet ontdekken. Er waren een aantal parallelklassen die waarschijnlijk later weer anders ingedeeld werden. Ik weet nog wel dat er ook nog een Riekie Rood in mijn klas zat.


Datum: 25-10-2007
Naam: Trudy van Hal  
img

Leuke foto ja, Juffrouw Smit wat 'n prachtmens, mooi lang opgestoken haar, ik heb deze foto zelf ook nog. Ik zit op de 2e rij van onder, 2e van rechts. De school is inmiddels omgebouwd tot spilcentrum en heeft 'n metamorfose ondergaan. Ik ben zelf weer in de straat komen wonen met mijn man en inmiddels 8-jarige zoon. Ik heb mijn ouderlijk huis gekocht. Verder herken ik op de 2e rij van boven nog de volgende klasgenootjes: ? Gadella, Carien Graafmans, ??, Wilma Lathouwers en op de bovenste rij: ??, Anja Teeuwen en links naast Wilma Knapen op de onderste rij Rita Gruiters. Ik heb laatst Lisanne Brekelmans en Carien Graafmans nog op visite gehad, lijkt me best gezellig om een klasse-reünie te houden.


Datum: 30-10-2008
Naam: Mieke Broekx  
img

Hallo Riekie Wilke, je kon jezelf niet terugvinden op deze foto, maar je staat wel op de foto van de Barbaraschool Gestel. Of wist je dat al? Groetjes van je oude buurmeisje uit de Mozartlaan 73.


Datum: 30-10-2008
Naam: Mieke Broekx  
img

Hallo Jeannette, leuk dat ik je hier terugzie. Ik sta ook op een van de foto's van de Barbaraschool, 6e klas bovenste rij links het tweede meisje. ik hoop dat je mij kunt vinden.


Datum: 03-11-2008
Naam: Riekie Wilke  
img

Leuk die reactie van Mieke. Mijn ouders wonen nog steeds in de Mozartlaan, dus ik kom nog elke week langs de Barbaraschool. Lisanne heb ik vorig jaar nog een keer gesproken en zij is net als ik in het onderwijs terechtgekomen. Ik ben benieuwd of dat voor meer van mijn oude klasgenootjes geldt.


Datum: 28-02-2009
Naam: Rietje Smulders  
img

Hallo, leuk dat ik mijzelf zie op de foto. Ik ben het meisje onderste rij helemaal rechts met zwart t-shirt. Ik woonde vroeger aan de Mozartlaan 78. Volgens mij is rechts achter juffr. Smit het meisje Ineke van Hoek, en rechts op de hoek Marion van Houten en het meisje links onderste rij had een Franse naam ?? en een Franse moeder en woonde aan de Peter v. Anrooijlaan. 2e rij van boven 2e meisje links is Margreet Aarts. Ze woonde volgens mij aan de Reinkenstraat. Rieke Wilke woonde bij mij schuin tegenover. Ik ben 31 jaar geleden van Eindhoven naar 's-Hertogenbosch verhuisd, getrouwd, 2 kinderen en wordt binnenkort oma. Ik hou deze site zeker in de gaten.


Datum: 04-07-2009
Naam: Maria Lutgens  
img

Mooie foto's, zo kan je de schooljaren weer ophalen. Leuk. Wat een verandering als je de foto's terugziet.


Datum: 05-07-2009
Naam: Riet Tournoy  
img

Ik heb nooit in deze klas gezeten maar ben altijd vriendin geweest met Marjo Geurts. Zij is helaas omgekomen met de vliegtuigramp van Tenerife. Ik ken wel heel veel namen omdat ik altijd in de Tinelstraat gewoond heb.


Datum: 07-07-2009
Naam: Twan Bakermans  
img

Hallo Jeannette Bax, sorry maar zo ken ik je nog. Ik herkende je zelfs op de foto. Jullie woonden in de van Blankenburgstraat op de hoek van de Rossinilaan en verkochten groenten in de garagebox erachter. Jij en ik zaten in dezelfde klas (groep) op de kleuterschool op de Genneperweg. Herinner jij je mij ook nog? Mocht je dit lezen, stuur me dan eens een mailtje. Ik woon met mijn gezinnetje tegenwoordig in USA.


Datum: 10-08-2009
Naam: Mirjam Tielen  
img

Links naast de juf staat Anja van Boerdonk. Het was een vriendinnetje van mijn zusje Hanneke. Ze woonde een paar huizen van ons vandaan in de Verdistraat. Ik ontdek ook Ineke van Leuken. Ik heb met haar zus Marijke in de klas gezeten.


Datum: 20-09-2009
Naam: Rita Gruijters  
img

Wat is dit leuk, bij toeval zie ik dit. Ik heb zelf ook deze foto (onderste rij vierde van links). Wat goed dat enkele van jullie zoveel namen nog kennen. Wat zou het leuk zijn elkaar weer eens te spreken. Ik woon met mijn man in Alkmaar.


Datum: 21-09-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Doe dan zoals ik gedaan heb Rita. Al die blauwe namen zijn e-mailadressen die sla je op en je gaat mailen of ze nog meer klasgenoten kennen. Het resultaat is 28 oktober reünie. Met zo'n 40 (en dubbel) buurt- en klasgenoten en nu het loopt, komen er nog steeds aanmeldingen binnen.


Datum: 05-04-2011
Naam: Dorothé Verbeek-Jansen  
img

Heel leuk die oude foto. Ik heb 'm zelf ook nog. Ik zit op de onderste rij 2e van rechts. Ik weet nog best veel namen van de meisjes die op de foto staan, omdat ik deze destijds achter op de foto geschreven heb. Trouwens leuke reacties allemaal.


Datum: 06-05-2011
Naam: Ine Meijer-Schmitz  
img

Er moet ook een foto zijn van ons in de 6e klas met zuster Cornelia in 1958, die had ik ooit maar ben hem helaas kwijt. Wie o wie heeft hem nog? Een paar namen die ik me herinner uit die klas waren Riet van Etten, Marjo Vullinge, Lenie van Berlo, Willemien Baetsen, Hennie de Rijck, Betsie van Tongeren. We fietsten ooit naar ziekenhuis in Geldrop waar onze zuster lag voor een operatie. Fijne klas was dat en een erg lieve zuster ook. We kregen ook al Franse les in de 6e klas, dus best vooruitstrevend voor die tijd hè.


Datum: 17-02-2014
Naam: Cary De Schrevel  
img

Ik herken veel klasgenootjes maar zie mezelf er niet tussen staan. Ik heb op de Barbaraschool gezeten van 1963 t/m 1967. Heel leuk om dit terug te zien.