EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1259

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Hooffstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jan van Hooffstraat

Beschrijving

De vroegere Korenstraat zoals op foto 1256 heeft veel wijzigingen ondergaan. Aan de kijker is de beoordeling of we er op vooruit zijn gegaan


Geplaatst op

06-09-2005

Reacties:

Datum: 06-09-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Wat zeggen we over tien jaar als we de situatie dan met deze vergelijken? He ik kan niet zeggen dat het mooier is, die gebouwen van 2-3 verdiepingen hadden wel iets.


Datum: 06-09-2005
Naam: Rini Talens  
img

Er ligt wel wat troep op de kauwgumsteentjes he, maar goed. Bij iedere verandering in Eindhoven is de uitstraling van de gebouwen onpersoonlijker geworden.

De mensen (project ontwikkelaars e.d.) die dat deden brachten het iedere keer wel als een verbetering (modern enz.). En alleen als er iets verandert, dan wordt er iets gedaan (gewerkt) en kan men dus geld verdienen met zaken doen. Dan moet er dus dat geld wel zijn en dat was er wel in Eindhoven (Philips) dus dan komt de verandering vanzelf wel. Den Bosch had dat niet. Ze zullen wel plannen hebben gehad, maar geen geld en zie eens het verschil!

Er was in Eindhoven wel een onstuimige bevolkingsgroei, dus de noodzaak tot verandering was wel aanwezig. Maar het is wel vreemd dat het altijd in de onpersoonlijkere richting gaat, nooit eens iemand die b.v. zal zeggen: 'Kom laten wij eens een Neo Gotische Gevel neerzetten'. Nee, want dat is geen vooruitgang he, terug naar de Middeleeuwse gotiek(!), nee. Middeleeuwen dat is achteruit en het moet vooruit, het moet beter worden!
Maar... hoe dan ook, het wordt iedere keer wel onpersoonlijker, dat is erg opvallend.