EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12497

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

Gagelbosch

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gagelbosch

Beschrijving

Het voormalige ouderverzorgingscentrum (de lage flats in het midden) wordt momenteel tijdelijk verhuurd door stichting Camelot aan mensen die tijdelijk ruimte zoeken. Weet iemand hoe het water heet? Het gaat ook naar Best.


Geplaatst op

16-07-2007

Reacties:

Datum: 17-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Het water is het afwateringskanaal. Dit gaat naar de Beatrixhaven en dan via het Beatrixkanaal naar Best naar het Wilhelminakanaal. De bewoners van het verzorgingshuis van Gagelbosch wonen, in afwachting van nieuwbouw, tijdelijk in de Orangerie, zie foto 8742.


Datum: 23-07-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

De Buurt onder Gagelbosch links vanaf het kanaal gezien. 1 de Rulofsweg 2 Bertelmanstraat 3 Zagwijnstraat, dan (rechts langs het grasveld) 4 Palestrinastraat. Daarachter de Meyerbeerstraat en geheel rechts onder de Cornelis Schuytstraat de verbindingsweg van Palestrinastraat naar hoofdingang Gagelbosch is de Banstraat. Natuurlijk zijn er nog meerdere straten afgebeeld, maar ik beperk me even tot deze buurt (deze huizen werden opgeleverd in najaar, winter 1963-1964?).


Datum: 23-07-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Bijna vergeten, links onder de Kerkhoflaan en einde Palestrinastraat (naar boven gezien) de Tinelstraat. De straat naar rechts net voor de Tinelstraat is de Cornelis Schuytstraat, deze loopt met 'n bocht naar rechtsonder.