EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1217

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Pauluskerk. (2)

Beschrijving

We zien het koor met altaar van de Pauluskerk tijdens een 40-jarig priesterfeest.


Geplaatst op

02-09-2005

Reacties:

Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Het volgende verhaal heb ik uit de eerste hand. De pastoor, Verberne, wij noemde hem de wrat omdat hij ergens een wrat had. Hij had een lekkage in de kerk en vroeg een bevriend architect eens te komen kijken. Deze wist wel wat er moest gebeuren en de pastoor liet het door een parochiaan herstellen.
Later bleek de rekening van de architect aanzienlijk duurder uitgevallen te zijn dan de kosten van de reparatie. Wekelijks kregen we van hem godsdienstles en het eeste wat hij vertelde was dit verhaal. Hij zat er geweldig mee in zijn maag. En waarschuwde ons voor de toekomst.


Datum: 10-01-2008
Naam: Leo Laus  
img

Om misverstand te voorkomen: Pastoor Verberne was de bouwpastoor van de Pauluskerk en ligt bij de Calvarieberg begraven. Opgevolgd door Pastoor Klijn, ook begraven op gemelde plaats.


Datum: 26-07-2008
Naam: Dora Sijnen-van de Weert  
img

Wil, dus pastoor Verberne heeft ook uitgevonden dat GOD zijn schuld niet betaalt met geld. Dat heb ik mijn kinderen geleerd als ze ondeugend waren.


Datum: 27-07-2008
Naam: Leo Laus  
img

Sorry, het jaartal 1940 kan niet juist zijn. Citaat uit de Feestgids 1924-1949 (blz 20 en 21): "Het gehele cadeau bevat, behalve de schildering van de koepel en de twee langwerpige vakken naast het altaar, nog de beschildering van de twee grote zijwanden van het Priesterkoor. Op de grote vakken zullen zeer waarschijnlijk voorstellingen komen met betrekking tot St. Paulus. Deze twee laatste beschilderingen zullen echter eerst uitgevoerd worden na het jubileum. Op het ogenblik dat deze regels worden geschreven, zijn de ramen nog niet gereed, doch deze worden voor de 3de Juli geplaatst". Zoals bekend zijn de beschilderingen van de Mariakapel, Doopkapel en de Bekering van Paulus (achterwand gebouw) van latere datum.


Datum: 28-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Pastoor Klijn is te zien op foto 7393.


Datum: 29-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Op de rechterzijwand naast het priesterkoor was de intocht van Jezus met palmpasen geschilderd, compleet met ezel en heel veel palmtakken.