EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1213

Bijdrager:

Jaar:

1912

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Cafe Tivoli

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Tivoli.

Beschrijving

Cafe Tivoli lag in het begin van de vorige eeuw aan de Aalsterweg. U ziet van links naar rechts: Uitbater J. van Diepen, Zijn echtgenote M. van Diepen-Kuipers, J. Kuipers, Marian Wijnen, Dhr. Lempers en Mevr. Lempers. Zullen we een spelletje domino spelen ?


Geplaatst op

31-08-2005

Reacties:

Datum: 08-04-2006
Naam: Anne Troost  
img

De zoon van de uitbater van Diepen is jaren brugwachter geweest van de brug over het kanaal aan de Tongelresestraat. De brugwachter woonde toen in de Havenstraat .


Datum: 03-03-2007
Naam: Rini Talens  
img

Café Tivoli lag vroeger toch aan de Leenderweg, daar is vroeger de wijk Tivoli nog naar vernoemd? Of waren er twee café's met de naam Tivoli?


Datum: 03-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nee Rini de wijk Tivoli is niet naar cafe Tivoli genoemd. De wijk is genoemd naar het landgoed van de Baron van Tuyll van Serooskerken. Dit lag tussen Putten en Riel en de grens van Stratum.


Datum: 10-03-2007
Naam: Rini Talens  
img

Nou Anne, misschien moet de vraag dan luiden: 'Waar is Café Tivoli naar vernoemd ?
Hoe dan ook, het gaat mij toch meer om de plaats op de kaart van Eindhoven van dit (kennelijk toch wel markant) café. Was dit de Aalsterweg, of de Leenderweg?


Datum: 10-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Het was de Aalsterweg naar mijn mening, het café stond ongeveer ter hoogte van nu de Primulastraat. Maar ik zal eens aan de vrouw van Hennie Muskens vragen, zij is een achterkleinkind van de van Diepen.


Datum: 11-03-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Oorsponkelijke tekst bij foto 0000016 op het RHC-e:
Cafe Tivoli aan de Aalsterweg, nu de hoek met de 'Primulastraat'. Van links naar rechts op de foto:
Uitbater J. van Diepen (1); Zijn echtgenote M. van Diepen-Kuipers (2); J. Kuipers (3); Marian Wijnen (4); Dhr. Lempers (5); Mevr. Lempers (6).
Datering : 1911 - 1913


Datum: 05-01-2008
Naam: Laetitio van Vorstenbosch  
img

Hallo, op foto 991 is de hoek van de Primulastraat goed te zien, links de boerderij en rechts was de woning van de familie Re(e)sink, waar zou dan dat cafe Tivoli geweest moeten zijn? Ik herinner mij wel het café van de Boomen, dat stond halverwege dit punt en de Villa Kortonjo aan de rechterkant van de weg richting Aalst. Ik woonde zelf in de Primulastraat en herinner mij het "drukke" verkeer tussen Gondje (Cafe Leenders op het Gerardusplein) en café van de Boomen.
Vooral als de bus met mijnwerkers uit België was gestopt.


Datum: 03-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Dit café heeft misschien gestaan op de plek, waar later het huis van de familie Reesink is gebouwd, zie foto 18437.
Laetitio, deze foto is gemaakt in 1912.


Datum: 09-12-2010
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Er was ook een (ander) café Tivoli aan de Heezerweg 61 (adresboek 1934). Dat verklaart mogelijk de verwarring in discussie hierboven.


Datum: 09-12-2010
Naam: Rini Talens  
img

TIVOLI was vroeger de naam van HET frivole buitenverblijf van de Romeinse Keizer Hadrianus. Wie onze naam nou waar naar vernoemd heeft, is voor sommigen misschien leuk om te achterhalen, maar voor mij eigenlijk niet echt interessant. Ik heb echter een zekere informatie, die het heeft over een 2e café "Tivoli" aan de Leenderweg. Maar het zou (foutje!?) m.i. ook best de Heezerweg kunnen zijn geweest, uiteindelijk was dat de weg naar de 'hoofdstad' van de Baronie Heeze, in een tijd dat "De Leenderweg" nog niet eens een fietspad was. Daarbij is het bestaan van Drie Cafés met dezelfde naam Tivoli in de rand van Stratum natuurlijk zeer onwaarschijnlijk. Het 2e café moet dus ofwel aan de Leenderweg of aan Heezerweg hebben gelegen. De Heezerweg heeft dan het voordeel, dat het verder weg ligt van de Aalsterweg en ...wat ook belangrijk is! Wie zou er vroeger nou een café langs een fietspad gaan houden?