EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12114

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Smalle Haven

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bombardementen / Catastrofen

Onderwerp 3.:

1944 - 19 september

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bombardement Smalle Haven

Beschrijving

19 september 1944. Ook de Smalle Haven wordt getroffen. We kijken hier in de Smalle Haven vanaf het Stratumseind. Achter op de foto staat dat we tegen de voormalige sigarenfabriek van v.d.Putt & De Vlam aankijken. Er staat ook dat hier een kazerne zou zijn geweest. Boven bevond zich in ieder geval toen een magazijn van boekhandel Voorhoeve. Op het witte bord staat onder voorbehoud: Dep. St Joseph Kantoor. Boven de ingang lees ik P. van Hoeckel.


Geplaatst op

14-06-2007

Reacties:

Datum: 27-03-2008
Naam: Jan Heeren  
img

Dit is voor het eerst in mijn leven dat ik van zo dichtbij zie wat er nou eigenlijk op die lege vlakte aan de Smalle Haven heeft gestaan. Toen ik hier met vriendjes van de Smalle Haven ging spelen (eind '50, begin '60), was er op de plaats waar de sigarenfabriek had gestaan, tot aan de Vestdijk, alleen nog maar een met gras en onkruid begroeide vlakte, waar ik overigens al spelend een hele fijne jeugd heb gehad. Mijn Vader (Laurens) vertelde wel eens dat daar vroeger een fabriek had gestaan, die in de oorlog was gebombardeerd, maar ik heb me daar nooit echt een voorstelling van kunnen maken. Sinds kort heb ik deze site ontdekt en heb naar meer foto's van Van Der Putt & De Vlam gezocht, maar geen ervan was zo dichtbij als deze. Ik zou zo graag in deze foto willen kruipen om eens links om het hoekje te kunnen kijken.


Datum: 29-11-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Links om de hoek Jan, op foto 18021.


Datum: 05-12-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Naar mijn mening is thans nog een klein gedeelte van deze bebouwing aanwezig , ik ga morgen kijken.


Datum: 24-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

In 1940 traden de vier leden van de familie van der Putt terug en werden de Duitsers Paul Erich Feibelmann uit Mannheim en Hans Feibelmann uit Speyer a/R bestuurders van de firma. De productie van Kosmos en Marechal Niel was al verplaatst naar Gijrath, NV. Valkenswaard.


Datum: 05-04-2011
Naam: Sjef van Dijk  
img

Kan iemand me aangeven wat de exacte locatie is, waar deze foto is gemaakt? Bij de Smalle Haven met de hoek 't College zoals het tegenwoordig heet? Ik ben heel erg benieuwd! Ik hoop dat iemand me de exacte locatie kan geven.


Datum: 06-04-2011
Naam: Hans van Melis  
img

"t College is al een oude naam en ligt een eind verder langs het Stratumseind. Jan van der Meulen stond op de plaats van de bouwval en maakte foto 12119 de andere kant uit. Het begin van de Smalle haven is te zien op foto 17953, je kijkt zo naar de Vestdijk.