EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12062

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Antoniusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Antoniusschool Gagelstraat, klas 4, 1955/56

Beschrijving

De 4e klas met meester de Wit. Een paar namen: Bovenste rij vlnr. Van Heertum, ??, ??, Piet Hoeks, ??, Giel Hermkens, ??, Van Dijk, Van Hek, Ad Ribbens, ??, Guntelsbergen, ??, Piet Smulders, Jacky van den Berg, ??, ??, Cor Waterschoot, ??, Van Bracht, Wubben, Van Iersel, ??, Ad Guntelsbergen, ??, Toirkens, Frank van de Weide, Bart?, Van Bekhoven en 7x ??. Wie weet er nog meer namen?


Geplaatst op

08-06-2007

Reacties:

Datum: 08-06-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Op deze foto staan twee broers van mij: l.o. Bart van de Vorle b.r midden Martien van de Vorle.


Datum: 08-06-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Jos Toirkens, geboren 21 juni 1949, destijds wonend Willemstraat 96, thans Veldhoven, maar welke van de jongelui hier is lastig voor mij.


Datum: 08-06-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Op de onderste rij derde van rechts is naar mijn mening Nico van de Ven. De familie van de Ven woonde op de Parallelweg.


Datum: 28-06-2007
Naam: C Waterschoot  
img

2e rij van beneden 2e van rechts moet volgens mij Toirkens zijn


Datum: 14-01-2009
Naam: Frank v.d.Weijden  
img

Nog enkelen die ik weet:  John Klumpkens, Wijnand vd Waardenburg, v. Amelsfoort, Martin vd Meulen,  Jack Aarts, Hein v Laarhoven, Rudie v. Hoorn, Amie Uringa, Roel Verhappen, v. Hout, Johan vd Mortel.


Datum: 03-11-2009
Naam: Will van Bragt  
img

Mag ik het eens proberen?
Op de achtergrond het huis van de Fam.Aarts, ouders van Jackie. Rechtboven: Meester de Wit.
Verder van links naar rechts. Ik ken de meeste nog wel vandaar:
Bovenste rij; Jan van Heertum, Andre Meulman, Jackie Aarts, Pietje Hoeks, ???, Hermens, Johny Klumpkens,???, Harrie van Hek.
Tweede rij: Adje Ribbens, Roel Verhappen, Gijs Guntlisbergen, Johan v.d. Mortel, Pietje Smulders, Jacky v.d. Berk, Jos van Amersfoort, Harrie Teurlinx,  Cor Waterschoot.
Derde rij: Harm Uringa, Willy van Bragt (inzender!), Wubben, Tonnie van Maurik,Theo van Iersel, Adje Guntlisbergen, Wijnand v.d. Waardenburg, Eddy Toirkens, Frank v.d. Weijden.
Onderste rij: ??,Jantje van Bekhoven, ???, ???,???, Jantje van Hout, ???, Willie v.d. Ven, Johnny Jansen. Wie vult me aan? Wat te denken van een reünie na zoveel jaren. Wil graag mede organiseren, contact s.v.p


Datum: 01-12-2009
Naam: Netty van Kooijk  
img

Op de tweede rij links onder zit Harm Uringa


Datum: 12-02-2010
Naam: F. vd Weijden  
img

Klopt Hennie, dit is klas 5. In  klas 4 was de onderwijzer dhr. Schellekens.


Datum: 12-02-2010
Naam: Hennie van Hout  
img

Hier klopt iets niet! De meeste van deze leerlingen zien we een jaar later bij Sjef Vos in de zesde klas zitten (zie foto 22070). In 55/56 zat ikzelf bij Frans de Wit in de vijfde bij déze klasgenoten. Dit moet dus de vijfde klas zijn. Raar is wel dat ik mezelf niet kan vinden op deze foto. Ziek thuis?


Datum: 05-03-2010
Naam: Louis Nagelkerke  
img

Ik ben Louis Nagelkerke. Ik meen allemaal dat ik ook in deze klas heb gezeten. Voor mij staan er op deze foto een aantal bekende namen en ook een paar bekende gezichten. Mezelf kan ik niet terugvinden op de foto. (Mocht ik er al bijstaan?) Een paar namen welke ik me zo voor de geest kan halen,en die ik niet ben tegengekomen zijn o.a. Christ Heying, Jan de Rooy, ene Genefaas, Jan Narings, Anton Seuntjes , Willie Welten, lucien Brouns en Bennie Steenis. Hopelijk lokt dit verhaaltje links of rechts nog wat reacties uit.


Datum: 14-05-2010
Naam: Harm Uringa  
img

Netty van Kooijk heeft het goed gezien. Harm Uringa zit op de tweede rij helemaal links.


Datum: 14-05-2010
Naam: Lucien Brouns  
img

Louis, jij kent nog redelijk veel namen merk ik. Ik ken Bennie Steenis en Willie Welten nog wel en die staan inderdaad niet op de foto. Ik ben Lucien Brouns en sta er ook niet op. Ik vraag me af of het jaartal juist is? Wel leuk om al die oude foto's te zien.


Datum: 15-05-2010
Naam: Frank vd Weijden  
img

Louis je zit er twee jaar naast. De personen die jij opnoemt zijn allen 2 jaar ouder als ik. Ben jij toevallig een broer van Jos Nagelkerke? Die zat wel in dezelfde klas als ik, al kan ik hem op deze foto niet vinden.


Datum: 15-05-2010
Naam: Gerard van de Vorle  

Mijn Jongste broer Bart links onder is in 1945 geboren en is 7 jaar oud mijn broer Martien is in 1942 geboren dus als het goed is is deze foto van 1952.


Datum: 16-05-2010
Naam: Frank vd Weijden  
img

Klopt Gerard, dit was de tweede klas. Ik ben van einde 1944 en sta in tweede rij van onder, helemaal rechts. Bart herken ik ook nog wel.


Datum: 25-08-2011
Naam: Redactie EiB  

De oorspronkelijke foto van Cor Waterschoot is overschreven met een veel beter exemplaar van AMGB (Louis) de Wit (zoon van de onderwijzer Frans de Wit). Bovendien is een grote versie toegevoegd.