EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11995

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Frans Halsstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Frans Halsstraat. (1)

Beschrijving

Foto gemaakt vanuit de Pieter Breughelstraat, een kijkje in de Frans Halsstraat. Rechts op de hoek zat slager Triki.


Geplaatst op

02-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Jo, weet je dan ook nog dat in het huis met de brede witte balk een buurtkruidenier van De Jongh zat? Ik weet ook nog dat de meeste mensen daar op de pof konden kopen en als je zondags nog iets nodig had kon je nog wel eens achterom. Eerst zat er de oude De Jongh (met alle respect), daarna is de zaak overgenomen door zijn zoon of schoonzoon. En die zoon of schoonzoon bezorgde ook boodschappen aan huis.


Datum: 07-11-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Die buurtkruidenier kan ik mij ook nog herinneren. Ik weet ook nog dat er eens ophef is geweest over een groep jongeren die achterom door het gangetje gingen en de kratten leeg goed van de plaats stalen en voor de winkel weer inliepen en ze inleverden voor het statiegeld. Ik begreep dat dit ook verscheidende keren gelukt was. Op de plaats vanwaar de foto gemaakt is (achter de fotograaf), zat daar vroeger ook geen kapperszaak?


Datum: 18-12-2009
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Ja, hoor, een herenkapper: Frans Goossens. Is later verhuisd naar hoek Kempensebaan/Rubensstraat. Volgens mijn vader een goede kapper, die nu met pensioen is en in Oerle woont.


Datum: 07-02-2010
Naam: Erna van Bakel Schoonhen  
img

Slager Trikie, ik weet het nog goed, een paardenslager. En die kruidenier ook daar ging je naar toe met een boekje waar alles in opgescheven werd. Of je ging naar de Gruijter.


Datum: 09-08-2013
Naam: Sjef van Eijk  
img

In de collectie bidprentjes van de Stichting Eindhoven in Beeld zit er ook een van slager Willem Frans Triki. Hij werd geboren in 1897 in Hamont (B) en overleed in 1969 te Eindhoven.


Datum: 22-02-2016
Naam: Agnes Blankennagel  
img

Weet iemand iets over dhr. en mevr. De Gier-v.d. Ven, die in 1944 in de Pieter Breughelstraat woonden? Ik logeerde 6 weken bij hen, om "aan te sterken". In Amsterdam, waar ik woonde, was geen eten genoeg en zuid Nederland was al bevrijd. De slagerij was op de hoek naast hen. Graag kom ik meer te weten.


Datum: 22-02-2016
Naam: Jan Bukkems  
img

De zaak van De Jongh is overgenomen door zijn zoon Bram. Mijn moeder, die een paar deuren verder gewoond heeft, is na haar trouwen in Stratum en daarna in Woensel gaan wonen en nog jaren bij hem klant geweest. Eerst kwam hij dan met de bakfiets en daarna met de bestelauto de boodschappen afleveren.