EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11986

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Bosboomstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bosboomstraat / Paulus Potterstraat.

Beschrijving

Dit is het laatste oude stuk van de Bosboomstraat. Links om de hoek is de Paulus Potterstraat en die komt uit op de Tongelresestraat. De 1e straat rechts en links is de Ferdinand Bolstraat. Deze straten zijn gesloopt en opnieuw gebouwd. Zie ook foto 11985.


Geplaatst op

01-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Aan deze foto kan ik nog wat namen toevoegen die in de jaren 50 en 60 hier woonden. Ik weet niet alle namen meer, maar ik ga een poging doen. Van achter naar voor familie van Ginkel, familie Stroeken (Vic of Fic), familie De Laat, familie Oskam, familie De Jong, familie Van Diesen, familie Verbeek, familie Post, familie Schoots, familie Dijkhof, familie van de Laar. In het huis met de beige kozijnen heeft vroeger een groenteboer gezeten van de familie Van Dijk. Daarna heeft er een kruidenier gezeten en daarna de friettent van Friet van Gastel (de voornaam is niet verzonnen maar hij heette werkelijk zo en zijn zoon Rein van Gastel is motorcrosser geweest). Daar tegenover zat de kapperszaak van de familie Bert Gruijters. In de grote huizen op de achtergrond zat de sigarenzaak van de familie Van Gladbeek, familie Leenen. Als iemand dit leest en een aanvulling heeft zie ik dat graag.


Datum: 02-03-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik heb mij vergist bij de vorige informatie met het huis met de beige kozijnen. Daar zeg ik dat er vroeger een groenteboer in dat huis heeft gezeten. Maar niets is minder waar, ik zag op de site van RHCe een foto uit 1936 staan met atlantisnummer 0065011 Kruidenierswinkel Bosboomstraat dus ik neem aan dat er altijd een kruidenier heeft gezeten.


Datum: 02-03-2010
Naam: Henk van der Schoot  
img

Misschien een late reactie, maar ik zie dit nu ook pas. Gerard van de Schoot is mij niet bekend, maar wij, fam. Van der Schoot, woonden op nr. 23. Verder op nr. 21 fam. Sleegers nr. 25, fam. Pagie, nr. 27 fam. Van Zon, nr. 29 fam. De Laat. De kruidenier tegenover kapper Gruijters was Harrieke van Dijk. Naast de fam. Dijkhof woonde de fam. Lunter.


Datum: 05-04-2010
Naam: Willy van den Berg  
img

Wat leuk deze oude foto's en ik zie er ook wel bekenden tussen staan. Wij woonden vroeger naast van Glabeek de sigarenwinkel en niet te vergeten de zwart wit zakjes. Later zijn wij naar de Kempensebaan verhuisd en nu woon ik tegen het centrum van Eindhoven aan. Ik weet nog best wel veel uit deze tijd, dus als je iets wilt weten dan hoor ik het wel.


Datum: 22-01-2012
Naam: Anja Valks Dekkers  
img

Hoi Willie v.d. Berg, dit is echt leuk om nog iets van vroeger terug te zien. Wij woonden in de Paulus Potterstraat 7. Mijn broer Loed was 'n vriend van jouw broer Stef. Helaas is Loed overleden in 2000. De zwart-wit zakjes zijn mij ook nog bekend.


Datum: 21-03-2012
Naam: Fred Roy  
img

De bewoners van de huizen in de Paulus Potterstraat welke in de bocht nog zichtbaar zijn waren (jaren 50 weliswaar). Op nr. 21 het sigarenmagazijn Frans van Glabbeek, waar kinderen altijd een zakje zwart-wit kregen als ze pa's rookwaren haalden. En je kon er tevens gasmuntjes kopen! Op nummer 19 woonde de familie Roy , nr.17 familie Der Kinderen, nr. 15 familie Klokgieters, en op nr. 13 familie Heijboer en nadien de familie Leenen.


Datum: 22-12-2012
Naam: Rob Fleischhauer  
img

Wat betreft de Bosboomstraat: op nr. 23 woonde de fam. Van de Gevel, mijn moeder, Maria van de Gevel, oom Gerard van de Gevel en tante Annie van de Gevel. Voorheen hebben ze op nummer 10 gewoond, dus wellicht dat fam. Van der Schoot er daarvoor woonde? Gerard van de Schoot wordt dan wellicht verwisseld met mijn oom, Gerard van de Gevel.


Datum: 24-12-2012
Naam: Henk van der Schoot  
img

De familie Van der Schoot is in 1955 of 1956 verhuisd van de Bosboomstraat naar de Tongelresestraat.


Datum: 25-12-2012
Naam: Fred Roy  
img

Beste mensen, wat jammer dat alles definitief verleden tijd is. Ik mijmer nog vaak over deze buurt en de jaren 40 tot 1961 toen ik verhuisde naar Woensel. Ik heb er een mooie jeugd gehad. Mochten er nog buurtbewoners zijn die mij kennen, of zich nog herinneren, ontvang bij deze mijn hartelijke groeten!