EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11958

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Philips Complex Strijp 2/T*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 2 / T

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp II, gebouw TQ.

Beschrijving

Vanaf de Achtseweg Zuid heb je ook een mooi zicht op gebouw TQ op Strijp II. Hier zat de P.I.T. (Producten voor Industriele Toepassingen).


Geplaatst op

31-05-2007

Reacties:

Datum: 31-05-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Hennie, toch een klein beetje emotie bij het zien van deze foto. In dit gebouw heb ik een belangrijk deel van mijn werkzame leven doorgebracht. Hier heb ik zelfs mijn levenspartner ontmoet en wij zijn nog steeds samen. Zo zijn er binnen de Philips-werkomgevingen meerdere huwelijken onstaan.


Datum: 31-05-2007
Naam: Michel Grijseels  
img

Mooi gebouw. Hier heb ik 20 jaar van mijn werkzame leven doorgebracht. Het leukste wat ik er heb meegemaakt was, bij een demo röntgenapparatuur er een paard in de lift moest naar de vierde verdieping. Alle witjassen kregen het niet voor elkaar, dus een boertje uit Acht was de uitkomst. Hij mocht ook de hele week voor het dier zorgen en het later weer naar beneden brengen.


Datum: 31-05-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

In het gebouw (zeg rond 1960 en later) was nog meer van Philips gehuisvest. O.a. in dit gebouw TQ-III, op de 2e etage zat toen de commerciële afdeling Röntgen, later veranderd in Medical Systems.


Datum: 31-05-2007
Naam: P Hertogs  
img

De afdeling Röntgen is Medical Systems geworden en sinds 1973 gevestigd in Best.


Datum: 10-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

In mijn jonge jaren heb ik nog in dit gebouw gewerkt op de EMA (Electronische Meetapparatuur) gehuisvest op de 4e etage. Op de benedenverdieping kon je toen nog zogenaamde calc's laten afdrukken. Ik heb er gewerkt van 1961 - augustus 1965. Ik had toen de luxe om niet op een typafdeling te zitten maar als medewerkster voor twee heren die de catalogi voor de meetapparatuur moesten samenstellen. Mijn "baas" Sybrandi is later naar Noordwijk verhuisd.


Datum: 12-07-2016
Naam: San van Suchtelen  
img

Is iemand hier wellicht bekend met de naam Thieu v.d. Weijer (excuseer me als ik zijn naam verkeerd spel)? Hij is volgens mijn informatie als beheerder actief geweest in gebouw TQ. Ik ben op zoek naar hem voor een artikel in het Eindhovens Dagblad. Heeft iemand wellicht meer informatie over hem? Dank en groet.
<<< San, telefoonnummers worden niet geplaatst. Reacties kunnen naar jouw e-mailadres, door te klikken op je (blauwe) naam. (Red.) >>>