EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11857

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Krabbendampad

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Eindhoven, Rechtestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Achterzijde Oude Stadhuis.

Beschrijving

Dit is de achterzijde van het stadhuis aan de Rechtestraat, gezien vanaf de Keizersgracht. V.l.n.r.: Emmy en Maud van der Meulen, ? Keizer en Helene van Hout.


Geplaatst op

25-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Beste Jan, je hebt al diverse foto's laten zien waarbij je volgens mij toen al dacht: 'Ik moet het nu fotograferen anders is het straks weg'. En daarbij de kinderen fotograferen is natuurlijk twee vliegen in één klap. Is Frank ook een zoon van jou? Zo ja, dan heb ik vaak tegen en soms met hem rugby gespeeld!


Datum: 26-05-2007
Naam: Jochem  
img

Is het Stadhuis niet afgebroken in 1960? Meningen hierover lijken uiteen te lopen. Ik heb ergens 1957 zien staan, maar ook 1968. Wie weet het echt?
<<< Op 26 juni 1967 viel het raadsbesluit tot slopen. Bijna twee weken daarvoor was een sloper al bezig met het slopen van het dak aan de achterzijde. In het najaar van 1967 was niets meer van het stadhuis te zien. (Peter) >>>


Datum: 27-05-2007
Naam: Dick Kneepkens  
img

Als ik het goed heb, is het gebouw rechts, waar je nog net de gevel van ziet, mijn oude lagere school, de Krabbendam. Die bereikte je vroeger vanaf de Keizersgracht. Ik weet nog wel dat daar tegenover de villa van Fens lag, met zijn vijver waar ik met scholleke trietsen wel eens in gevallen ben.


Datum: 27-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De mensen plaatsten de fietsen nog steeds door het smalle gangetje, wat hier heel duidelijk nog zichtbaar is. Het dak was al verwijderd.


Datum: 27-05-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hier vlakbij was, in de Rechtestraat dus, Modehuis Peeters gevestigd. Mijn moeder kocht daar regelmatig. Ik herinner me dat ze voor de uitverkoop (Braderie noemden ze dat), een uitnodiging ontving. Het bijzondere eraan was dat je niet door de winkel aan de voorzijde naar binnen moest maar aan de achterzijde, via de Keizersgracht dus. Daar kon je dan, tussen de rekken die daar opgesteld stonden in een vrij kleine ruimte, kijken of je iets van je gading kon vinden. Iets aanpassen was bijna niet te doen. In de winkel zelf was niets van de uitverkoop te vinden.


Datum: 11-08-2007
Naam: Bauke Hüsken  
img

Wat een prachtige interessante foto! Hulde aan Peter en Jan van der Meulen voor al deze schitterende kleurenopnames van de binnenstad. Wie kent nog meer kleurenfoto's van het oude stadhuis? En dan bedoel ik geen ingekleurde ansichtkaarten, maar echte kleurenfoto's. Wisten jullie trouwens dat van het oude stadhuis in de Rechtestraat de meest rechtse verticale stenenrij bestaat? Dat is de gemene muur tussen het stadhuis en het belendende pand aan de rechterzijde.


Datum: 03-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Wat Therèse Sauter schrijft over de uitverkoop van modehuis Peeters, klopt helemaal. Mijn moeder ontving ook die uitnodigingen, en ik heb ze nog wel eens vergezeld, met de aankopen! Ook de naam braderie hangt me nog bij.