EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11762

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg / Eindhovens Dagblad.

Beschrijving

Keizersgracht / Kleine Berg / Willemstraat. Ik schat dat deze foto van ongeveer 1985 moet zijn. Als vroeger de Tour de France werd gereden, oftewel 'd'n toer' dan werd aan het eind van de middag de uitslag van de etappe aan de muur van dit gebouw, toen het Eindhovens Dagblad, op een groot bord geschreven en was het daar druk met mensen die op de uitslag stonden te wachten. Film en Fotobank Noord Brabant, foto nr PNB001017678 (Hennie de Groot)


Geplaatst op

19-05-2007

Reacties:

Datum: 19-05-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Bij het Eindhovens Dagblad moest men zondagsavonds ook de voetbaltoto, wanneer je 11-12-13 goed had tenminste, inleveren. Mijn opa uit Nuenen heeft ooit dertien goed gehad in de toto, hij leverde hier zijn formulier in, en er werd nadien flink gefeest in café het Huukske in Nuenen. De prijs was vele malen kleiner dan de rekening.


Datum: 19-05-2007
Naam: Cees Janssen  
img

Op 1 mei 1989 is de naam van het reisbureau op de hoek Willemstraat/Kleine Berg gewijzigd van naam. Het was NRV Holiday; het werd toen M-Travel reisburo. De foto moet dus na 1 mei 1989 genomen zijn.


Datum: 19-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Als je in de jaren 60 vaak met de stadsbus naar Gestel reisde, was van de chauffeur vaak een stukje stuurmanskunst vereist om deze afslag naar de Kleine Berg te nemen. Het leek soms wel of de bus het E.D.-gebouw binnenreed. Maar het is dacht ik nooit gebeurd, wel spannend.


Datum: 24-05-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Na het Eindhovens Dagblad werden er ook kinderboeken gedrukt en gebonden. Ik kan me de naam van de drukkerij niet meer herinneren. Daarna is deze naar de overkant verhuisd waar later ook Van Dunnen meubels verkocht. Het pand heeft vele bestemmingen gehad. Zo zat daar ook de vreemdelingenpolitie onder leiding van de heer Van Straten. Was een forse man. Later werd er ook tekenles gegeven. Door Mattie Christensen. Alleen voor vrouwen. Het was er altijd een gezellige boel. In het reisbureaupand zat vroeger Tenax, tassenzaak, nu op de Hermanus Boexstraat. Weet iemand wanneer het gebouw gebouwd werd en mogelijk de architect?


Datum: 25-05-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Heette deze drukkerij niet Hermes? Mignot & de Block liet bij deze firma hun vellen accijnsbanderollen van de belastingdienst met eigen tekst bedrukken en deze vellen werden hier versneden tot het formaat banderol zoals we ze kennen op sigarendoosjes en pakjes sigaretten.


Datum: 12-11-2007
Naam: Bauke Hüsken  
img

Architect L.J.P. Kooken, 1933-1935 gebouwd.


Datum: 13-11-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

In dit pand (recht onder de klok) huisde vroeger ook een tandarts. Geen aardige man herinner ik me als klein meisje, een engerd hoor! Je moest dan 'n ellenlange trap op naar boven. Doodnerveus was je dan als je boven kwam. De naam van de tandarts weet ik niet meer.


Datum: 13-11-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Ria, dat was tandarts W. Huiskens, op Keizersgracht 4.


Datum: 28-08-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik heb die trap ook heel wat keren beklommen, maar ik kwam er nooit voor de tandarts, maar voor zijn zoon Wim, een vriendje dat, net als ik, in de Akkerstaat school ging. Vaak liepen we samen op. Hij kwam langs mijn huis op de Kleine Berg en we hebben een keer samen een kerstboompje losgepraat bij het bloemenhalletje aan de Hoogstraat en in triomf meegevoerd naar school. De tandarts kan ik me zelfs niet herinneren. Vanaf het balkon aan de zijkant van het woongedeelte had je een vrij uitzicht op de tuin van Fens waar we met buurtkinderen samenkwamen, veilig voor de blikken van volwassenen die zich toen nog al vaak bemoeiden met op straat spelende kinderen. Parkeerterreinen waren in die tijd nog niet nodig, bijna niemand had toen een auto.