EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1174

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Vliegtuigongevallen

Onderwerp 3.:

Zeelsterstraat / Bergen op Zoomstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vliegtuigongeval Zeelsterstr-Bergen/Zoomstr. (3)

Beschrijving

Zicht op de bluswerkzaamheden aan de Zeelsterstraat. Bij het gewondentransport werden kennelijk ook militaire voertuigen gebruikt.


Geplaatst op

28-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-10-2008
Naam: Frans van Beers  
img

De agent die midden op straat staat is mijn vader.


Datum: 22-04-2009
Naam: Weltje  
img

Dit vliegtuig maakte deel uit van het Nederlandse demonstratie team De Whisky Four en is na een paar ongelukken opgeheven.
Ik kan me nog herinneren,dat de weduwe van de omgekomen vlieger later is hertrouwd met een ander lid van het team, die ook is verongelukt.


Datum: 22-04-2009
Naam: P Hertogs  
img

Waar Weltje zijn info vandaan heeft weet ik niet maar het klopt niet. Deze Lockheed T-33 was van de vliegbasis Volkel. Het Whisky Four Team, dat overigens wel met dezelfde toestellen vloog, was van vliegbasis Woensdrecht. Het team is na EEN ongeval opgeheven. Een van de omgekomen vliegers van de Whisky Four was inderdaad getrouwd met de weduwe van de piloot van de crash van bovenstaande foto.
De piloot van bovenstaande foto heeft nooit in het demoteam gevlogen.


Datum: 27-02-2010
Naam: Joep van de Laar  
img

Op deze foto zie je goed dat op dat moment de Zeelsterstraat van zijn klinkers (kinderkoppen) werd ontdaan. De straat zou geasfalteerd gaan worden. Toen het vliegtuig op een vroege zaterdagmiddag neerknalde zaten wij thuis (Olympialaan) nog aan de middagmaaltijd, weet ik nog. We mochten er natuurlijk niet naar toe. Pas de volgende dag zijn we een kijkje gaan nemen.


Datum: 13-02-2012
Naam: Frans van Beers  
img

Bijschrift ED 24 september 1954:'het neerstortende vliegtuig richtte een ravage aan in de Zeelsterstraat en Bergen op Zoomstraat. De vlieger had de opdracht een verkenningsvlucht te maken, gevolgd door enkele landingen op de vliegbasis Volkel. De jonge reserve-vlieger op herhaling, pas gehuwd, heeft zich 'met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' niet aan zijn opdracht gehouden noch aan de algemeen geldende strenge veiligheidsbepalingen. In jeugdige overmoed heeft hij laagvliegend een groet aan zijn vrouw willen brengen.'


Datum: 22-04-2014
Naam: Jan van Wershoven  
img

Ik was toen een manneke van bijna 5 jaar en ik kan me herinneren dat ik bij mijn vader in het kinderzitje op zijn fiets ben gaan kijken. Jazeker, ramptoerisme bestond toen ook al.
Het toeval wil dat mijn dochter met haar partner enkele jaren geleden in een van die panden is gaan wonen. Zo ongeveer het pand waar die brandweerwagen voor de deur staat.