EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11493

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Hugo de Grootplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

De Wielant

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Wielant

Beschrijving

Van de vroegere Wielant lijkt niet meer over te zijn dan de naam, nu in gebruik voor een gebouw waarin Peuterplaza zit. Heel wat anders dan foto 8260. Aan de rechterzijde is het gebouwd tegen het pand van Centro Espagnol aan, dat op foto 11270 staat. En de straat hiervoor, juist, de Wielantstraat.
=== Foto vervangen 2012. (Red.) ===


Geplaatst op

21-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-12-2009
Naam: Jan van Os  
img

Daar ben ik veel geweest in mijn jonge jaren, in de Wielant. In de oude en nieuwe Wielant. Met de Wielant ben ik twee keer mee op vakantie gegaan naar Bakkum aan zee. Ook ben ik er prins carnaval geweest. Het was bij elkaar een heel leuke tijd in mijn jeugd. Met Frans Stallen als algemeen leider en ook Harrie Vogels en Guus en nog meer jeugdleiders en heel veel deelnemers. Iedereen de happy groeten. Jan van Os. Die van het motorongeluk.


Datum: 06-07-2011
Naam: Marianne Smulders  
img

Daar heb ik de Dizzy Man's Band zien optreden, voor het eerst verliefd, gelachen en gedanst en verschillende dj's gek gemaakt met verzoeknummers. Kortom net als Jan een leuke tijd.


Datum: 07-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de sixties heette De Wielant ook nog De Blokhut. We hebben er op zaterdagavonden vaak gespeeld met ons bandje The Jerseys (zie foto 4463).


Datum: 07-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bij De Wielant heeft men destijds de oorspronkelijke naam "De Blokhut" onder druk moeten veranderen. In zijn boek "Beatstad Eindhoven", dat o.a. te koop is in 't EiB-Huys (zie foto 24432), citeert auteur Frans Dekkers de voormalige jeugdleider Frans Staalen als volgt: "De uitbater van café De Blokhut aan de Kerkstraat had bezwaar tegen het gebruik van de naam. Dat was eind jaren zestig. We hadden er geen probleem mee. Ik heb toen in september 1969 een nieuwe naam voor het gebouw bedacht: De Wielant".