EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

11459

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Brabantia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brabantia gered van degradatie.

Beschrijving

Boven: G.Stoker, F.v.d.Kruijs, J.Trinus, Toon Wouters, Coen Dillen, M.Hessels, M.van Zantvoort, A.v.d. Winkel. Onder: J.van Elderen, H.Stoker, Jan Wouters (keeper), W.Pero, B.Weenink.


Geplaatst op

03-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Enkele bekende voetballers toch wel in deze groep. O.a. Coen Dillen (verkaste later naar P.S.V.), Toon Wouters (is later nog trainer van Brabantia geweest). Rechts onder Ben Weenink, een van de toppers uit de Brabantia stal, die nog bij Amsterdam heeft gespeeld en bij de selectie van het Nederlands elftal heeft gezeten. Volgens mij heeft hij ook een keer een interland gespeeld. Jo van Elderen was een broer van de bekende Harrie van Elderen, die bij PSV in het eerste heeft gespeeld en van Nico van Elderen, die jarenlang prof is geweest bij Willem II in Tilburg.


Datum: 02-09-2008
Naam: Henk van Winkel  
img

Kleine correctie: Rechts staat Antoon van Winkel (niet v.d. dat is een totaal andere familie). Hij was jarenlang grensrechter bij het eerste elftal van Brabantia.


Datum: 21-02-2010
Naam: Jan van den Hurk  
img

Dit was het elftal waar ik jarenlang naar heb gekeken, later zijn de van Oschen , Heintje Mollen en de Witte van Elderen toegevoegd, Trudo van Elderen heeft er ook nog een tijdje gespeeld, ik dacht dat Toon Wouters ook nog een tijdje bij PSV gespeeld heeft en natuurlijk niet te vergeten onze grote knaller Coen Dillen zoals Ad Louwers hierboven beschrijft, ik was toen een fanatieke supporter van Brabantia en woonde op de Hastelweg naast Willem v.d. Brand.


Datum: 14-07-2010
Naam: Jan Pero  
img

Gehurkt tweede van rechts is mijn oom Walter Pero.(1916 - 1992). Een van de zes broers Pero van de Hastelweg. Hendrik, Walter, Sjef, Gerard, Jan en Willy.


Datum: 17-06-2011
Naam: Tiny van Gemert  
img

Dit team speelde toen in de zelfde klasse als PSV. Ik heb nog een wedstrijd gezien toen liet Brabatia PSV alle hoeken van het veld zien. PSV heeft toen de beste spelers geronseld o.a. Coen Dillen, Toon Wouters, en Harrie van Elderen. Toen was het gebeurd met mijn club. Dit was in de (sportieve) amateurtijd.


Datum: 17-06-2011
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Ja dat is waar Tiny de beste spelers werden weggehaald bij onze geliefde club Brabantia. Toen was het voetbal zeker zo mooi als nu en zonder dat er veel geld mee gemoeid was, je ging met plezier naar zo'n wedstrijd kijken.


Datum: 18-02-2014
Naam: Marleen Adriaans  

Gehurkt 2de van rechts is Walter Pero en dat is mijn opa, waar ik zeer trots op ben.
<<< Marleen, we missen je e-mailadres. (Red.) >>>


Datum: 29-06-2015
Naam: Gerrie van Pelt  
img

Jan Wouters was mijn oom. Hij heeft wat dat betreft zijn sporen diep nagelaten. Mijn broers (ik had er 3) hebben er altijd een nog hele verhalen over. Een geweldige voetballer een lieve zachtaardige persoon. Jammer dat het levenseinde zo triest moest zijn. Ik, zijn nichtje Gerrie is hem nooit vergeten, ook tante Riet niet.
Het leven kan soms niet brengen wat je denkt, toch hebben ze samen een mooie tijd gehad. De laatste periode zou je niemand gunnen. Dag ome Jan en tante Riet


Datum: 15-02-2021
Naam: Henk van Winkel  
img

Lang geleden, maar toch uit mijn geheugen: Riem(?) Stoker, Frans van de Kruis, Jan Trinus, Coen Dillen, Thijs Hessels, Mies van Zantvoort, Antoon van Winkel, J.(?) van Elderen, Hennie Stoker, Jan Wouters, Walter Pero, Bennie Weenink.