EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11402

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Heilige Geeststraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Heilige Geeststraat.

Beschrijving

Even een rustig stukje Eindhoven.


Geplaatst op

30-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-05-2007
Naam: Anne Troost  
img

Hoezo rustig? Al die mensen, het is op deze foto drukker dan toen drukkerij Gestel en Zoon hier zijn ingang had. Dat was schuin tegenover het huisje met de gele dakgoot en ramen. Deze huizen waren ook van de drukkerij. In het huis met de gele kleur hebben wij nog gewoond. Wij, mijn vader, zus en later ik, hebben nog bij Gestel gewerkt.


Datum: 09-05-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Met rustig bedoelde ik dat het een rustig stukje tussen alle rommelmarkten was op Koninginnedag.


Datum: 10-05-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Gijs, je hebt gelijk, het is een verademing om vanuit de drukte op het Wilhelminaplein en de Kleine Berg even op adem te komen. De laatste jaren is dat de straat om bij te tanken en deel te nemen aan o.a. high tea, superbusgooien, kleedjesverkoop door de kinderen uit de straat. En gezellig met oud-bewoners herinneringen ophalen. Anne, hebben jullie ook boven de kantinepoort van Gestel gewoond?


Datum: 09-08-2007
Naam: Jan Martens  
img

Anne, wanneer hebben jullie daar gewoond? Wij woonden er van dec 1948 t/m okt. 1959. Het huis (nr. 62) was toen van Maas Makelaars aan de Emmasingel. Naast ons woonde de fam. Soree (op 64) en daarnaast de fam. (politieagent Wim) Van Hout. Onze ouders konden toen het huis kopen voor 3000 gulden, maar dat hadden ze niet. Ik geloof dat het pas verkocht is voor 6 ton (euro's)!


Datum: 09-08-2007
Naam: Anne Troost  
img

De huisjes waren van Drukkerij Gestel en Zoon maar Maas Makelaar deed de verhuur voor de drukkerij. Dat was toen veel geld voor dat kippenhok, want zo noemde ik dat. Het had ook nog een tuin over de hele breedte van het huis en dan ongeveer 2,5 meter diep. Rond die tijd zijn wij er komen wonen, 1959. Volgens mij is het nu van een makelaar Teeuwen en wonen er studenten.


Datum: 10-08-2007
Naam: DG  
img

Teeuwen woont er zelf, geen studenten.


Datum: 10-08-2007
Naam: Joke van Hout  
img

Ik ben de dochter van politieagent Wim van Hout. Wij woonden op nr. 66 en inderdaad naast de fam. Soree. Ik ben verhuisd in 1958 toen ik 4 jaar was, maar kan me het nog heel goed herinneren. Ik kan me wel een Martens herinneren, maar ik weet niet of het Jan was. Ik weet nog dat jullie iets met vogeltjes deden? In mijn herinnering heb ik van jou of van je broer een vogeltje gekregen dat je uit een grote juten zak vol met vogeltjes haalde. Het huis waar wij woonden, was van mijn oma en zij heeft het verkocht, rond 1960, voor 7000 gulden!


Datum: 11-08-2007
Naam: Jan Martens  
img

Hallo Joke, nee wij deden niets met vogeltjes. Wel met konijnen. Ons vader fokte in die tijd dwergkonijnen en later satijnkonijnen. Hij was ook keurmeester en bestuurslid van EPC.
Ik kan mij niets meer herinneren van een vogeltjes en een juten zak. Misschien een van mijn vier andere broers. Ik zal het eens navragen. In 1958 was ik 10 jaar en herinner mij nog goed jouw opa en oma en ook jou en je beide ouders. Het huis van jullie is toen verkocht aan Theo de Vries van het bekende Trocadero. Zijn chefkok, Wim Damiaans, heeft er tot begin 70er jaren met zijn gezin gewoond.


Datum: 22-08-2007
Naam: Mia van der Heijden  
img

Ik ben in 1964 geboren op nummer 62. Mijn ouders woonden in bij mijn vaders ouders, de familie Van der Heijden. Mijn opa en oma hebben er nog verschillende jaren gewoond, dus ik kan me nog best wel wat dingen herinneren van het huis zelf. Ook heb ik nog veel foto's van mezelf op de vensterbank van het huis en achter op de plaats. Dit adres blijft voor mij toch een speciaal plekje.


Datum: 03-09-2007
Naam: Ted Meijvis-Soree  
img

Wat leuk om deze reacties over de Heilige Geeststraat te lezen. Ik heb goede herinneringen aan deze straat. In het bijzonder nr. 64 waar mijn grootouders woonden, opa en oma Soree. Ik ben de oudste dochter van Cor Soree, die getrouwd was met Annie van Eijndhoven, die ook in de H. Geeststraat woonde. Op nr ?. Een wit bovenhuis met erker.


Datum: 15-09-2007
Naam: Jolanda Van Der Heijden  
img

Ik ben Jolanda van der Heijden en geboren op 62. Dat is dat huis met nu die gele ramen. Ik heb best nog veel herinneringen aan dat huis. Mijn opa en oma hebben er nog lang gewoond. Ik heb ook het boek "Aan de tafel van", een erg leuk boek, ik wacht al op deel 2. Dat is een mooi boek over de Heilige Geeststraat. Weet iemand wanneer het uitgegeven wordt, ik hoop snel.


Datum: 15-06-2008
Naam: Nicole van Dooren  
img

Ik ben de kleindochter van Wim Damiaans en ben bezig met het stamboomonderzoek van mijn familie. Mijn opa heeft inderdaad van maart 1960 tot maart 1973 in het huis op nummer 66 gewoond. Leuk om dit te lezen!!


Datum: 21-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Anne even een vraagje namens Hans van der Heijden, die geen weg weet met computers. Hij is er in 1942 geboren, maar die huisjes zijn in de oorlog door een bombardement gesneuveld. Ze stonden op de plaats waar nu die appartementjes staan. Mijn vraag is eigenlijk of die Van de of der Heijden familie is van Hans.


Datum: 02-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Er was jarenlang  ook nog een andere drukkerij iets verderop aan de rechterkant: drukkerij De Wereld. Ik heb er een aantal jaren gewerkt op de administratie in de jaren 60. Op een ochtend ben ik naar mijn werk gegaan, toen de toegang naar het gebouw geheel versperd was door brandweerwagens, en overal lagen de slangen in de straat. Drukkerij De Wereld dus afgebrand. Noodgedwongen dus maar naar huis. Kort erop nam de drukkerij zijn intrek in een nieuwbouw aan een industrieparkje aan de Indumaweg in de plaats Someren. Daar heb ik toen nog een aantal jaren gewerkt, Vervoer Eindhoven-Someren v.v. werd geregeld, gewoon meerijden in de auto van Frans van Nunen, de zoon van de toenmalige directeur! Drukkerij De Wereld zit nog steeds in Someren, heb ik gehoord.


Datum: 01-06-2017
Naam: Lowy Cremers senior  
img

Ik ben Lowy Cremers senior en heb jaren in de H. Geeststraat 38 gewoond, tegenover Van Hoorn machinefabriek. Ik heb er goede en leuke herinneringen aan, vooral aan Groos, de schoenmaker. Ik heb het boek over de H. Geeststraat lang gehad, maar het is helaas met verhuizing naar Thailand verloren gegaan. Nu heb ik zelf een boek over mijn jeugd en de H. Geeststraat geschreven. Wie het wil hebben (gratis), moet even mailen. Ik groet iedereen uit Eindhoven en heb nog veel e-mail van mensen uit de H. Geeststraat-periode. Lowy Cremers, Udonthani, Thailand.
<<< Indien u interesse hebt in het boek kunt u Lowy mailen door op zijn naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>