EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11400

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Stuiverstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Halve Stuiver

Beschrijving

Het huis links is Stuiverstraat 82, het vroegere café van Fried Lamberts van foto 9880 nr 78. Het huis in de Halve Stuiver had nr 16 en is nu Stuiverstraat 80.


Geplaatst op

30-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-05-2007
Naam: Liek (?)  
img

Wat leuk, het oude café van mijn overgrootopa. In de jaren 80 ben ik er zelf veel gekomen. Er woonden toen heel wat studenten.


Datum: 17-05-2007
Naam: Liek  
img

Klopt helemaal, het huis met nummer 78 is het oude café. Dat weet ik zo zeker omdat wij jaren later toen Frida Lamberts (dochter van de kastelein en mijn oma) rond de 80 was, terug zijn gegaan naar dit ouderlijk huisje. Ze vond het geweldig om het nog eens te zien.


Datum: 18-05-2007
Naam: Liek (Angelique Snijders)  
img

Ja, ik weet waarschijnlijk het antwoord. Fried Lamberts mocht geen alchohol schenken omdat hij daar geen vergunning voor had. Daarnaast verkocht hij waarschijnlijk ook allerlei andere zaken om zijn gezin te onderhouden. Ik zal het eens voor de zekerheid aan mijn moeder vragen die dus de kleindochter is van Fried. Eén ding staat vast: het huis met de schuine voorgevel is zijn huis. Of dat huis een ander nummer had in oude tijden dat weet ik niet.


Datum: 19-05-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Zo lang ik leef, 65 jaar, weet ik niet beter dan dat het huis met schuine gevel en punt het huis van het Café de Bittere is, dus mijn vrouw haar Opa! Liek heeft gelijk, die Opa deed alles om geld te verdienen in die tijd. Zijn vrouw was vroeg overleden en zijn dochter (mijn schoonmoeder) ging een paar deuren verder bij de Fam Vroomen intern, dat moest dus ook betaald worden, het was wel allemaal familie maar niets voor niets, zo ging dat toen. Er woonden drie of vier fam Vroomen, Lamberts en later v Stiphout in de Stuiverstraat, en Fried had natuurlijk ook weer een tweede liefde die ook onderhouden moest worden!


Datum: 19-05-2007
Naam: Charles.Schillemans  
img

Godefridus (Fried) Lamberts was inderdaad ook timmerman, zo heeft hij nog ooit een dekenkist gemaakt voor zijn kleindochter Betsie Lamberts (dochter van Willem Lamberts van het transportbedrijf uit de St Jorisstraat) Deze dekenkist doet nu dienst als foto- en albumopslag is nog in uitstekende staat, en een sierstuk in onze kamer.