Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 1137
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1865
Onderwerp.: Plattegronden / Topografie |Eindhoven vóór 1920

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kaart Eindhoven en dorpen 1865.

Beschrijving De samenstellende delen van groot Eindhoven volgens de gemeentegrenzen van 1865. De Bergen zijn al bij Eindhoven getrokken, het Klooster en het stuk tot aan de Gender vanaf de Fellenoord (Lichttoren) is nog Woensel. Zie de grens Woensel-Strijp. de gebouwen van Strijp I Strijp II en Strijp III liggen voornamelijk in Woensel. Ook Tongelre moest in 1874 een reepje grond afstaan aan Eindhoven. De Dommel werd opgeschoven i.v.m. de aanleg van het station. (De grotere is helaas niet in kleur.)>>>de grote versie is vervangen door een kleurenversie. (red.)<<<Klik op de gemeentenaam voor  de betreffende kaart: Eindhoven, Gestel c.a., Stratum, Strijp, Tongelre, Woensel c.a.
Geplaatst op 24-08-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 24-08-2005
Naam: Hans van Melis img

De brug over de Dommel en het gebied tot aan het station waren te zwak. En Eindhoven vond het geen probleem om het verkeer op te houden daarom was de Woenselse overweg vanaf 1866 de plek om Woensel te pesten.


Datum: 19-09-2005
Naam: Jan Jegerings.

Hiervoor zijn de originele Kuyper-kaartjes gebruikt uit ongeveer 1865.
Drukkerij Vrijdag heeft de kaartjes alle op een en dezelfde schaal gebracht, vergroot en gedrukt en uitgegeven voor relaties. Een prachtig staaltje van drukkunst!


Datum: 08-01-2007
Naam: Jan Melssen img

Het gebied van de Bergen (Grote en Kleine Berg) heeft altijd bij Eindhoven gehoord; het maakte deel uit van de parochie en vrijheid, maar niet van de stad, dat was het deel binnen de wallen.