EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11218

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Adolf van Cortenbachstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Een verscholen huisje. (1)

Beschrijving

Achter de woningen aan de Lodewijk Houbenstraat 1/49 loopt deze brandgang van de Adolf Cortenbachstraat naar de Stuiverstraat. Het pad komt uit naast de voormaloge kunstweverij De Huifkar. Maar er is wat vreemds met dit pad...


Geplaatst op

22-04-2007

Reacties:

Datum: 23-04-2007
Naam: Jan Wolfs  
img

Deze brandgang komt uit in de Stuiverstraat. Er staat een huis waar voor jaren de fmilie Sanders woonde. Mr Sanders bewerkte daar een stuk land. Ik ben jaren met Michel Sanders bevriend geweest. Zie foto 6332.


Datum: 30-09-2007
Naam: Theo Gruijters  
img

Ik zat bij Lowie Sanders in de derde klas bij mr Lodewijks, Lowie is in 1947 op het kruispunt Geldropseweg Tongelresestraat onder een vrachtwagen gekomen en overleden. Wij zijn met heel de klas vanaf dit huis achter de lijkwagen naar de kerk geweest.


Datum: 23-06-2009
Naam: Jos de Leuw  
img

Ik heb de Fam Sanders bijzonder goed gekend, vader, moeder Fien, Leo, Frans, Michael, Piet, enz, enz.
Op zondag gingen wij (Leo van Kessel, Gerard Ragas, Cris van Delen) kaarten, meestal petoeten (zwikken).
Later is er de melkboer Verschuiten gaan wonen.
Ook de Fam. Wolfs uit de Stuiverstraat ken ik, zeker Jantje Wolfs, per slot van rekening zaten wij allemaal op dezelfde school bij de Jansens.
Zelf kom ik uit de Adolf van Cortenbachstraat.
Wil iemand nog iets meer weten? Als 77-jarige kan ik er een boek over schrijven.


Datum: 30-11-2009
Naam: Kees Peters  
img

Ik ben ruim zeven jaar jonger dan Jos de Leuw, maar ook ik kan me de situatie nog heel goed herinneren. Ook ik weet dat de familie Sanders in die steeg gewoond heeft. En dat daar later de melkventer Verschuiten is komen wonen. Deze woonde daarvoor in een boerderij t.o. huize De Burght aan de Geldropseweg. Ons gezin heeft daar verschillende keren "geschuild" als er een bomberdement kwam. Ik woon nu in Nuenen en daar kom ik nog wel eens een Sanders telg tegen. Ook schoenmaker Wolfs uit de Stuiverstraat weet ik me nog goed te herinneren. die zat achter het raam met een mond vol spijkertjes en wij probeerde hem dan aan het lachen te maken zodat de spijkers op de grond zouden vallen. Maar hij kon lachen met spijkers in zijn mond.
Jos als jij nog eens aan "dat boek" gaat beginnen wil ik jou wel helpen met mijn herinerningen.


Datum: 28-02-2010
Naam: Henk Luiten  
img

Dit noemden wij vroeger "de grote poort" in de Adolf van Cortenbachstraat. Aanvankelijk was het een muurtje met een doorgang zonder deur. Het pad liep achter de huizen van de Lodewijk Houbenstraat. Halverwege rechts stond (staat?) het huis Stuiverstraat 1. Links van de poort woonde de familie Mors.


Datum: 01-02-2011
Naam: Michel Geilfus  
img

Ik dacht dat deze brandgang uitkwam op het landje waar we altijd speelden.


Datum: 03-10-2012
Naam: Chris Uneken  
img

Talloze malen zijn wij door dat gangetje gefietst of gelopen. Ik woonde in de Johannes van Eindhovenstraat, dan keek je precies op het huis op de foto. Mijn vader werkte bij Kodijko en tegenover de ingang van dat bedrijf kwam het gangetje uit. Nog niet zo lang geleden ben ik er nog eens doorgefietst. Er is veel veranderd sinds begin 50-er jaren!