EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11199

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Celsiusplein

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Stormen

Onderwerp 3.:

Juli 1939

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Een gehavend Celciusplein

Beschrijving

Veroorzaakt door de typhoon op 30 juli 1939.


Geplaatst op

22-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-04-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Er wordt regelmatig het woord tyfoon gebruikt, deze wervelwinden komen alleen maar voor in de Chinese Zee of Grote Oceaan. Hier spreekt men meer van een wervelwind of cycloon.


Datum: 27-04-2007
Naam: Anny Meijer  
img

Mijn oma en opa woonden Celciusstraat 26. Ik was laatst bij mijn tante, die wist dat het toen verschrikkelijk is geweest. Mag ik vragen wie die foto's toentertijd gemaakt heeft? Zijn er misschien nog meer foto's?


Datum: 06-07-2009
Naam: Van de laar-Donkers Erica  
img

Op de hoek wederom de verfzaak van Fam Donkers. De reclameplaat heeft later nog dienst gedaan als onderzijde van een aanhangwagen. Ach, alles werd gebruikt. Mijn eigen kamertje was het middelste raam (dochter van Paul Donkers) ver na de storm. Pa vertelde dat menig blik verf op verkeerde plaatsen terrecht zijn gekomen !! ( meegenomen dus).
Voor Anny Meijer: mijn ouders hebben een soortgelijke foto ! als boven. Mail ons maar


Datum: 15-10-2012
Naam: Erica van de Laar  
img

In 2009 meldde ik dat de reclameplaat herbruikt is voor een aanhangwagentje. Vorige week was ik bij mijn zus (Ans Donkers). Mijn zus is superhandig met haar handen en ze liet me dan ook een kastje zien die ze voor haar dochter aan het maken was. Ze pakte een plaat die ze net geverfd had en zette hem in het daglicht. Wat zagen we, de letters van de reclameplaat ( als op foto te zien) kwamen er lichtjes doorheen. Zo reist een oud document ongemerkt door onze familie heen en weer. Overigens mijn moeder, Fien Donkers leeft nog. Onlangs was er een gezellige dag op het Celsiusplein, waar ze naar toe ging. Iedereen wilde verhalen van vroeger horen en natuurlijk kwam de stormramp ter sprake.