Fotonr.: 11142
Bijdrager Arno Tuijl
Jaar: 1950
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Jan van Lieshoutstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Kleuter- / Fröbelscholen |Centrum, Ks Jan van Lieshoutstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kleuterschool Jan van Lieshoutstraat. (2)

Beschrijving Deze foto is van de kleuterschool in de Jan van Lieshoutstraat van 1950. Enkele namen ken ik nog, waaronder Theo (Ted) Winters. Hij staat naast de juffrouw. Herman Meulendijks staat in de tweede rij helemaal links. Volgens mij zit de tweeling van Heuvelmans van de meubelzaak op de Kleine Berg op de eerste rij. Ikzelf sta op de tweede rij in het midden met het witte haar. Verder kan ik me nog een naam herinneren en dat is Ria Slegers en zij woonde volgens mij op de Wal.

Geplaatst op 20-04-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 20-04-2007
Naam: Ton Tuns img

Dat zijn inderdaad de tweelingbroers Heuvelmans op de eerste rij. Ik zat bij zijn oudere broer Jan op dezelfde school, zie foto 8530.


Datum: 20-04-2007
Naam: Paula Brom van der Sommen img

Het jongetje in de bovenste rij de derde van links zou mijn broer Frans van der Sommen wel eens kunnen zijn.


Datum: 03-05-2007
Naam: Frans van der Sommen img

Het zou zo maar kunnen. Maar dan moet de juf, juffrouw Nel zijn uit Someren. Ik zat inderdaad 1950 op de Mariakleuterschool, ik herken met veel moeite enkele gezichten, maar herinner me slechts enkele namen. Hub Dings, Willy Ching, ? Peters, Johny Jansen, Victoire van Gorp op wie ik verliefd was.


Datum: 26-12-2007
Naam: Ineke Sanderse img

Ik herken mijn zus Anneloes (1946) in de tweede rij, derde van rechts. Moesten wij niet schoolgeld betalen? We kregen een stoffen zakje mee naar huis en dat moesten we gevuld weer op school afgeven. Ja hè. Mieke Taphorn weet dat vast nog wel.


Datum: 29-08-2009
Naam: Huub Jacobs img

Mezelf herken ik op de eerste rij tweede van links. Ik moest iedere dag vanaf de Hagenkampweg twee keer op en neer naar de stad. Soms haalde ik Frans van der Sommen op, waar ze thuis een snoepwinkel hadden op de Grote Berg. Ook Victoire van Dorp herinner ik me nog. Zij was een nichtje van Jan van Gorp, met wie ik bij ons in de straat bevriend was.


Datum: 29-08-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Huub, was het niet Victoire van Gorp in plaats van Van Dorp? Ook een zus van Jan van Gorp heette Victoire. Zij woonden in de jaren vijftig in de Primulastraat. Ik was in die tijd bevriend met Vic en haar zus Toos en kwam daar regelmatig over de vloer. Ze hadden ook een tante Victoire van Gorp.


Datum: 03-09-2014
Naam: Sjef van Eijk img

Frans, wel een heel late reactie maar de juffrouw op deze foto is niet Nel Welten uit Someren. Zij is wel te zien op een aantal andere foto's van deze school, zoals 34837.


Datum: 09-09-2014
Naam: Frans van der Sommen img

Klopt helemaal. Ik herken haar van de foto. Ze had rood haar. Ik kan me alleen niet herinneren ook nog bij een andere juf in de klas te hebben gezeten. Juffrouw Nel had de jongste kinderen, zuster Margriet, de tweede klas en zuster Beatrix de bovenste klas. Eerste vanaf links op de achterste rij is geloof ik Johny Janssen, daarnaast Ad Pijnenburg. Tweede vanaf de Juf op de achterste rij ? Peters, van bakker Peters. Midden in de groep, met de donkere haren Willy Ching.