EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11132

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

410 Limbeek-Zuid

Straat:

Kabelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kabelstraat.

Beschrijving

Nog een stukje 'oudere' woningen in de wijk Limbeek. De Kabelstraat. Hier de kruising Roosje Vosstraat/Kabelstraat. Vroeger was dit een 'doodlopende straat' Met als eindpunt het BARA-terrein, het voetbalveld van de Woenselse-Boys. Ik zou nu met mijn fototoestel binnen de poort van het voetbalveld hebben gestaan.


Geplaatst op

19-04-2007

Reacties:

Datum: 15-01-2009
Naam: Henri Barten  
img

Het hoekhuis links daar woonde in de zestiger jaren de familie Cox of Kox. Met hun zoontje Karel Cox speelden we wel eens op en om het voetbalveld. Ik zelf woonde aan het einde rechts op de hoek met de Lijmbeekstraat in het oude PTT-versterkerstation.


Datum: 28-05-2012
Naam: Karel Koks  
img

Ja, dit klopt, ik woonde hier lang op de hoek, tegen het BARA-terrein aan.


Datum: 28-05-2012
Naam: Karel Koks  
img

Ik weet nog dat ik een jaar of veertien was, dat ik thuis kwam en alles was afgezet door de opruimingsdienst in verband met explosiegevaar. Zelfs de brievenbus was afgeplakt. We mochten er niet meer in. Na ongeveer 4 à 5 uur was het gevaar geweken en kon ik bekijken wat er aan de hand was. Met de renovatie van de woningen, om er CV in te leggen, was een van de monteurs boven op zolder onder de vloer de leidingen aan het leggen. Vervolgens stootte hij ergens tegen en rolde er iets weg, wat wel leek op ratten, maar wat bij nader inzien drie grote handgranaten waren vanuit de Tweede Wereldoorlog. Ja, leuke anekdotes. Deze  granaten zijn achteraf misschien afkomstig geweest van een onderduiker (Fons) die zich daar had verschuild. Dus een ouderlijk huis met een historie.