EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10931

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Philips Complex Vredeoord

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Vredeoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Nederland, Boschdijk.

Beschrijving

Hoofdgebouw van Philips Nederland aan de Boschdijk. Dit gebouw wordt momenteel grondig verbouwd. Aan de auto's te zien is het een opname uit de 70-er jaren.


Geplaatst op

10-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-04-2007
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Ben laatst hier nog binnen geweest, maar naar mijn mening zijn ze alweer een tijdje klaar met de verbouwing.


Datum: 05-02-2009
Naam: Jos Halmans  
img

Sinds een paar jaar is het hoofdkantoor van Philips Nederland (gebouw VB) na een grondige renovatie weer in gebruik. De zogenoemde 'laagbouw' en de kantine (links) zijn gesloopt. De binnenkant van het gebouw is bijna helemaal gestript en gemoderniseerd. Het gebouw, met de unieke hangconstructie en destijds met 66 meter het op 1 na hoogste gebouw in Nederland, kan er weer jaren tegen.


Datum: 27-09-2009
Naam: Anneke Cosijns  
img

Voor de opening heeft het toenmalige personeel van Philips Nederland hun naam in een tegeltje gezet. Deze zijn verwerkt in een muur in de kelder van gebouw VB. Ik vraag me af of deze muur ook gesloopt is. Voorheen zat de typecentrale van Philips Nederland op de Mathildelaan, in een uitbouw van hotel Victoria op de hoek van de Ventoseflat. Heeft iemand hier nog foto's van?


Datum: 17-11-2009
Naam: Jasper Nagtzaam  
img

Ik heb het resultaat van sloop en nieuwbouw gezien op de website van Van Straten (medeverantwoordelijk voor de renovatie). Het zoveelste bewijs van onze slordige omgang met het naoorlogse modernistisch erfgoed. We hoeven niet overal monumenten van te maken, w.m.b., maar als het dit soort verminkingen kan voorkomen. Het nieuwe gedeelte detoneert door de kilheid van de hoogbouw te overtreffen; de samenhang is er totaal uit. Buitengewoon jammer.