EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10914

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Appartementsgebouwen / -complexen

Onderwerp 3.:

Groene Toren

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bouw Groene Toren Vestdijk

Beschrijving

De Groene Toren aan de Vestdijk in aanbouw in 1974.
Links zien we nog een stukje van de Big Bazaar, de latere Vendomus. Tegenwoordig zit hier onder meer de Albert Heijn met daarboven kantoren.
Op de bovenste etages van de Groene Toren zit sinds 2017 hotel NH Collection Eindhoven Centre met een skybar van waaruit je een wijds uitzicht hebt over de stad. De toren is toentertijd ook voorzien van compleet nieuwe gevels. Op de begane grond bevinden zich onder meer Italiaans restaurant Da Verdi, café The Movies en een Wok&Go.
Rechts hotel Corso, jarenlang residentie van CV De Porky's, een niet meer bestaande carnavalsvereniging. Nu is hier het Little Grand Hotel.
Daarnaast het eerste Eindhovense Arbeidsbureau, een voorloper van het UWV. Dit pand is begin 21e eeuw gesloopt nadat het door zwervers en verslaafden compleet was uitgewoond, er werd zelfs brand gesticht. Uiteindelijk was opknappen niet meer mogelijk en sloop de enig overgebleven optie. Hier komt in 2024 woontoren De Nieuwe Eindhoven, een toren die pas vanaf de 6e verdieping uitkraagt waardoor een overdekte stadstuin ontstaat.
Zie ook foto 53803. (Red.)


Geplaatst op

30-10-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto