EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10909

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Koenraadlaan/Bezemstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, CNS Bezemstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Christelijke Nationale School Bezemstraat

Beschrijving

Klassenfoto Christelijke Nationale School Bezemstraat, jaar ca. 1952. Jan Willem de Jonge, Alie Velema, Jaap Roggeband, Sander Poldervaart, meester Raven, meester Scheffer.Als je je op deze foto herkent, geef dan een reactie.


Geplaatst op

09-04-2007

Reacties:

Datum: 14-09-2007
Naam: Thijs de Jong  
img

Ik sta er ook op. 4e jongen van links voorste rij is mijn neef Cor Zondag. 2e jongen van rechts tweede rij ben ik. 4e jongen van rechts eerste rij is Jos van Schaik. Zijn neef Hans van Schaik is het 3e kind van links op de achterste rij. Precies voor hem staat Johan van Schaik, nog een neef (alle drie naar grootvader Johannes van Schaik genoemd). Mooi deze foto te vinden.


Datum: 15-09-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Meester Raven (Pik Raven) ken ik nog wel. Ik heb van 1950-1955 op deze school gezeten en heb heel wat afstraffingen van deze man gehad. Als ik bont en blauw thuiskwam van deze school waren mijn ouders er nuchter over: "Je zult het er wel naar gemaakt hebben". Toen ik echter eind 1955 bloedend thuiskwam na met de aanwijsstok behandeld te zijn, vonden ze het welletjes en werd ik overgeplaatst naar de Jan Ligthartschool aan de Van der Muijdenstraat. Hier leerde ik dat naar school gaan ook leuk kon zijn voor kinderen. Een man als Raven zou het nu gelukkig niet lang volhouden als onderwijzer.


Datum: 15-09-2007
Naam: Thijs de Jong  
img

Nog een paar kinderen komen in mijn gedachten. Het meisje naast Hans van Schaik is Hannie Wagter, zij is een nicht van moeders kant van Cor Zondag op de eerste rij. Het meisje naast meester Scheffer is Annie van der Werf, een nicht van mijn vader.


Datum: 24-11-2007
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Was dit een zesde klas? Woonde Cor Zondag vroeger in de Eikenstraat en had hij een zuster Gerda Zondag?


Datum: 13-12-2008
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

De jongen links naast meester Raven is Jaap van Maastricht. Het eerste meisje naast Jaap is Jannie Bastian uit de Eikenstraat 51, mijn nicht. En het meisje daarna is Anneke Hagen.


Datum: 13-12-2008
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Naast Anneke Hagen staat Alie Velema. Anneke Hagen en Alie Velema zijn later schoonzusjes geworden.


Datum: 13-12-2008
Naam: Thijs de Jong  
img

Ja, Cor Zondag woonde in de Eikenstraat (15) en heeft een zuster Gerda. Nee, dit was de 5e klas.


Datum: 14-12-2008
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Dit is ongelofelijk. Vroeger (1956) ben ik nog vriendin met Gerda en Hillie haar andere vriendinnetje geweest. Ik weet niet meer wat Hillie's achternaam was. Maar ze woonden geloof ik naast elkaar in de Eikenstraat. Ik woonde op het Meidoornplein.


Datum: 03-01-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Van mijn nicht Geesje Bastian hoorde ik dat op de CNS Bezemstraat in de jaren van '50(?) een grote schoolfoto is gemaakt van alle leerlingen. Is er iemand die deze toevallig in zijn bezit heeft en op Schoolbank wil zetten? Zodat ze alsnog in bezit kan komen van die foto. Alvast bedankt namens Geesje Bastian. Zij woonde vroeger in de Eikenstraat 51.<<< je bedoelt natuurlijk dat de foto op deze site geplaatst moet worden! (red.) >>>


Datum: 03-01-2009
Naam: Thijs de Jong  
img

De foto van de hele school hing bij mijn ouders voor jaren aan de muur. Vader (92) tobt momenteel met zijn gezondheid, als hij wat opgeknapt is zal ik gaan zoeken. Mogelijk heeft hij hem nog. Was Geesje niet een zuster van Alex? Alex en zijn neven Karel en Jan Bastian (Jan zal ook op deze foto staan, jij zat in mijn klas) speelden, net als ik, bij MEW. Hun oom Henk Westerterp was dirigent. Heeft iemand een foto van MEW uit die tijd? Heel leuk om bijna 53 jaar nadat ik in Nederland was nog eens die herinneringen op te halen.


Datum: 03-01-2009
Naam: Thijs de Jong  
img

Mijn oudste broer Bauke had die foto. Jammer genoeg is het rechtergedeelte verloren gegaan. Ik zal hem zien te plaatsen.


Datum: 03-01-2009
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Wat een snelle reactie, leuk. Geesje is de oudste uit dat gezin van Bastian. En Alex was haar broer (Alex is overleden) en Jannie haar zus. Gees en Jannie wonen in Friesland.
Carl en Jan zijn ook neven van mij. Wij zijn Carl en Jan, Geesje en Jannie dubbelfamilie van elkaar. En er zaten nog kinderen van een andere Bastian op school. Die woonden in de Bezemstraat. Zij emigreerden naar Canada eind 1950. Ik zat in de Iepenlaan en later in de Loeffstraat op school. Er zijn diverse foto's van MEW. Verschillende heb ik in mijn bezit. Ook staat er een foto van MEW ergens op deze site, geplaatst door Bert Nouwens, onder muziek ergens. Ik zal kijken waar ik mijn foto's ergens heb opgeslagen. Ik speelde ook een paar jaar bij MEW Bugel 1964 t/m 1966 en ben benieuwd of wij elkaar ook kennen.


Datum: 03-01-2009
Naam: Thijs de Jong  
img

Ik denk niet dat we elkaar gekend hebben, ik speelde van 1 februari '52 tot eind maart 1956 bij MEW. In april '56 zijn wij naar Canada gegaan. Ik ben altijd MEW altijd dankbaar geweest dat zij mij wat muziek geleerd hebben.


Datum: 04-01-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Voor de grote schoolfoto van alle leerlingen, waarover hier wordt gesproken, zie foto 18343.


Datum: 29-10-2009
Naam: Ben van der Velden  
img

Op de hurken 2e rij 4e van rechts is Joop Maas.


Datum: 06-11-2011
Naam: Jaap Roggeband  
img

Van 1948 tot 1954 op deze school gezeten, de gezichten kan ik me niet meer zo herinneren, sommige namen wel, en tot mijn verrrassing stond mijn naam eronder. Misschien dat iemand zich mij nog kan herinneren.


Datum: 06-11-2011
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Beste Jaap, verschillende familieleden staan op de foto. Zij wisten o.a. ook wat namen van schoolgenootjes. Ook anderen hebben hun bijdrage gegeven. Zelf kende ik er ook verschillende. Ja Jannie Bastian van de Eikenstraat herkende je ook.


Datum: 22-11-2011
Naam: Riek Bos-Coumou  
img

Op de tweede rij van boven staat naast meester Scheffer Ineke Huurnink, daarnaast sta ik (Riekje Coumou) en dan Adri v.d. Ploeg. Achter mij staat (geloof ik) Elly Beens, die kon heel mooi schrijven. Vóór Ineke Huurnink en naast Thijs de Jong zit Tonky Elshout. Met hem deed ik altijd een wedstrijd wie het eerste zo'n grote cijfersom afhad. Helemaal bovenaan links op de hoek staat Ansje de Jong. Thijs, ik herinner mij dat jij een keer in drift "Bul" naar meester v.d. Ploeg hebt geroepen!


Datum: 01-01-2016
Naam: Willy Thomsin  
img

Ik sta op de derde rij zesde van links. Ik heb dezelfde foto, alleen met rechts meester Top? Ik heb ook bij meester Scheffer in de klas gezeten in de Loeffstraat. Hoofdonderwijzer was meester Overheul. Is er misschien een reünie van deze klas? Ik woon al meer dan 50 jaar in Huizen (NH).


Datum: 01-01-2016
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

Willy Thomsin, ben jij vriendin geweest met mijn zusje Geesje? Met wie ging je om? Een reünie is altijd leuk. Jouw naam Thomsin ligt mij nog vers in het geheugen.


Datum: 18-02-2016
Naam: Leo Damstra  
img

Geachte oud klasgenoten, we zijn bezig met het organiseren van een reünie met oud-klasgenoten met geboortejaar 1944 tot en met 30 september 1948. Liefhebbers kunnen zich melden op mijn emailadres. Dank u allen. Groetjes Leo Damstra en Mark de Boer.
<<< Klik op de (blauwe) naam van Leo. Dan kun je rechtstreeks mailen. (Red.) >>>


Datum: 13-07-2016
Naam: Henk Beens  
img

Meester Herman Scheffer zat in de oorlog ondergedoken bij de familie Bandringa, Bezemstraat 1. Vandaar gaf hij me orgelles. Na de oorlog is hij onderwijzer geworden aan de Chr. Nat. School in de Bezemstraat, waar ik hem in de vijfde klas (1946/47) heb gehad. Hij is naar Oud Beijerland vertrokken, waar hij directeur werd van de HBS. In die plaats is hij ca. 1981 overleden.