EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10781

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Haarden / Kachels

Onderwerp 3.:

Van Kampen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geldropseweg 33-35.

Beschrijving

Hier nogmaals de winkel van Van Kampen op de Geldropseweg, waarbij de artikelen duidelijk liggen uitgestald.


Geplaatst op

03-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-04-2007
Naam: Yvonne Alewijns  
img

Bij de buurman de touwslager heb ik nog een rieten krantenbak gekocht en voor mijn kinderen een stoeltje. Kan iemand zich nog de kleermaker Taylor herinneren en slagerij Reijnders?


Datum: 03-04-2007
Naam: Liesbeth Feskens- van Lijf  
img

Daarnaast zie je nog net de touwslagerij. Daar haalde ik altijd mijn springtouwen, van echt touw. Veel beter dan die van plastic.


Datum: 03-04-2007
Naam: Cathy(Toos)Thomson- de Greef  
img

Bakker Maas was de andere buur en twee deuren verder woonde mijn grootvader kleermaker Frans Swinkels (1876-1936?) en het was mijn moeders geboorteplaats.


Datum: 18-10-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Slager Reynders zat naast de galakostuumzaak Van Loon die later naar de Leenderweg is verhuisd. In de slagerij waren altijd opa en Jan aanwezig en ook weleens zijn vrouw Annie. Was voor toen een van de betere slagers van Eindhoven, vooral hunne Jan want die stond bekend om zijn deuntje POM_POM_POM wat hij de hele dag door neuriede. Had ook een zus Ietje.


Datum: 07-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Helaas gaat ook dit beeld van een ver verleden snel verdwijnen: Er is een sloopvergunning aangevraagd voor Geldropseweg 33. Maar welk pand wordt hiermee nu bedoeld? Het gehele dubbele pand als op de foto? Ook de smederij?


Datum: 07-05-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Joop. We hebben elkaar wel eens ontmoet en bij die ontmoeting beloofde je, dat je nog de nodige foto's zou inzenden. Belofte maakt schuld weet je nog? Ik zie er echter weinig. Terwijl de geplaatste foto een mooi beeld geeft van het pand.


Datum: 08-05-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Hallo Wil, er staan wel meer foto's van ons ouderlijk huis op de site o.a een foto uit 1916. Daar staan ons vader en zijn moeder voor de winkel.


Datum: 20-01-2012
Naam: Jan Willem Doreleijers  
img

Hoi, leuk om allemaal te lezen. Ik ben net tussen nummer 33 en slagerij Reijnders geboren op nummer 51, eetsalon Doreleijers, beter bekend als Jan Patat. Als oudste zoon kwam ik in elke winkel in de buurt. Ik weet nog van touwslagerij Liebregts, dan nummer 33, bakkerij en later postzegelhandel, Ubica, tante Leen en ome Toon Boelens van het sigarenwinkeltje en dan wij, bloemenhandel, café op de hoek. Tegenover ons groentehandel Van Kleef en rijwielhandel Van Gestel. Ik zal eens bij mijn ouders op zoek gaan naar fotos.