EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

10681

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
EVV Hoofdklasse junioren, ongeveer 1961.

Beschrijving

Enkele namen: Hennie Verkuilen, Jan van Thoor, Aart Scheper, Hennie Sars, Toon Verhoeven, Jan van Gestel, ? Strootman, ? v.d. Donk en Tommy Rijkers.


Geplaatst op

29-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-03-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Zie ik hier Cees van Doorn rechts achteraan? Hij zat op het Joriscollege.


Datum: 01-04-2007
Naam: A.C. Scheper  
img

Ja, dat is Kees van Doorn, zoon van een jeugdleider van vv Eindhoven.


Datum: 16-05-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Prachtig, ik was aanvoerder van dit team en als we speelden tegen de PSV-jeugd met Han Klumpkens, Han van Strien, Jan van Dorst c.s. stond het bomvol aan de Aalsterweg. Hoogtepunt was ook het Ir. Ottentoernooi met een lichtwedstrijd op het hoofdveld. Henny Sars was de schrik van elke keeper met zijn harde schoten, Jan van Thoor was een begenadigde dribbelaar en Toon Verhoeven kon ongelooflijk hard lopen met de bal aan zijn voeten. Henny Verkuilen was een uiterst betrouwbare goalie die later met zijn zwager Henny Sars de bekende schoenenzaak aan de Geldropseweg startte. In trainingspak Will Kluitmans, zijn vader Jo was ook actief binnen Eindhoven en was directeur AZEO. Ludwig Gorissen was o.a. onze trainer. Vaak stond Jan Bijl, de trainer van het eerste elftal, op zaterdag als we speelden te kijken en dan wees hij een paar aan die zondags mee moesten als reserve van het eerste. Soms moest je ook zondags met het tweede meedoen. Roel Slegers herken ik ook nog op de foto, ik meen dat hij later naar Geldrop is gegaan en verder Loed Vrijdag, een typische linkspoot. Bij Tommy Rijkers thuis hadden ze op de Roostenlaan een sigarenzaak en zijn broer Jos, die in het onderwijs werkte, vervulde ook een rol binnen Eindhoven. Zo begeleidde hij ons op het toernooi in Velbert (Ruhrgebied). De meesten van ons waren al bij elkaar vanaf de B-jeugd.


Datum: 16-05-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Nog een aanvulling. De vader van Jan v.d. Donk had een slagerij links van de St. Joriskerk. Jan van Thoor heeft samen met zijn broer Rein, die ook bij Eindhoven voetbalde, het schildersbedrijf van vader overgenomen. Dat Hennie Sars uit Rozenstein aan de Aalsterweg kwam, mag bekend worden verondersteld. Het jaarlijkse carnavalsbal van EVV Eindhoven werd er altijd gevierd. Cees van Doorn woonde in de Margrietstraat. Aart Scheper ging als voorstopper altijd naar voren bij corners om de luchtmacht aldaar te versterken, Jaap Stam avant la lettre!


Datum: 23-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Hennie Sars is later getrouwd met Tonnie, de zus van Hennie Verkuilen. Zij is kort geleden overleden. De twee Hennies hebben jarenlang de schoenenwinkel van Verkuilen op de Geldropseweg gehad. Jan van den Donk zat bij mij in de klas op de lagere school in de Tuinstraat. Hij is later wiskundeleraar geworden. De slagerij van Van den Donk deelde het portiek met Theo Eftink op de Stratumsedijk.


Datum: 21-08-2008
Naam: Hans Strootman  
img

Jan van Thoor is dit jaar helaas overleden. Een van de meest getalenteerde voetballers van Eindhoven, die met zijn broer Rein, ook voetballend bij Eindhoven, het schildersbedrijf van hun vader had overgenomen.


Datum: 20-04-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Rechtsonder zit Hennie Teeuwen reserve/keeper komende van Veloc. Ik kom zelf ook van Veloc. Ik heb vandaag Jan van Gestel gewezen op deze site. Hij wist niet dat Jan van Thoor overleden was. Vorig jaar ben ik naar de begrafenis geweest. Ik ken bijna alle voetballers op deze foto. Mijn broer Gerard voetbalde toen ook bij EVV in B1. Ik heb nog in het 3e en 5e gespeeld, was 3,5 jaar ouder dan Gerard, waarvan de zoons Nicky en Goeran ook bij EVV hebben gevoetbald en hun opa (mijn vader) Gerrit v.d. Heuvel ook, in de jaren 20/30. Hij speelde met Nard en Cor de Zeeuw en de blauwe Wernart, Toontje Dillen, Jantje Lodewijks, schoonvader van Hennie Toonen. Overigens zowel Jan van Gestel, oud-leraar Mavo Valkenswaard, als Tom Rijkers wonen in Valkenswaard. Mijn moeder was dienstmeisje bij Nard en Stien de Zeeuw. Zodoende heeft mijn vader mijn moeder leren kennen. Naar ik meen op de Fellenoord of Eckartseweg was het café van Nard, die later op de Bredalaan een sigarenzaak had.


Datum: 06-12-2016
Naam: J.F.M. de de Zeeuw  
img

Kan je ook nog iets vertellen over Noud de Zeeuw, topscorer aller tijden? M.v.g. Jos de Zeeuw.