EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

10628

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Heraldiek

Onderwerp 3.:

Stads-, Gemeentewapens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vlag van Eindhoven.

Beschrijving

Gemeentevlag. In de vergadering van 14 oktober 1927 heeft het college van B&W de vlag van de gemeente vastgesteld: rood-wit, de kleuren van de gemeente. Aan de stok twee verticale banen: een rood en een wit, overeenkomstig het wapenschild. Aan de witte baan vijf horizontale banen afwisselend rood en wit, aanduidend de gemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp die sinds 1920 met Eindhoven één gemeente vormen. De vlag is een ontwerp van architect L.J.P. Kooken. In dezelfde vergadering is ook een standaard vastgesteld. Dit is eenzelfde vlag, maar in de bovenhoek aan de stok is het rood-wit vervangen door het wapenschild van de gemeente. Er bestaat dus een vlag en een standaard. De standaard staat op het gebouw of, als het gebouw te hoog is, aan de gevel zodat de standaard schuin staat (een uit de Franse tijd overgebleven gewoonte). Bron: www.ehv4u.nl


Geplaatst op

27-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Een wonderlijk ontwerp waarop ik me scheel kan kijken. Eigenlijk is het een grote rode letter E tegen een witte achtergrond die in zeker opzicht door schaduwval diepte creëert. Je moet 'm dan wel wat van afstand bekijken anders word je helemaal daabs.


Datum: 28-03-2007
Naam: Ben Dankers  

Ben, met wat fantasie kun je er ook het cijfer 13 in zien, dat zal dan betrekking hebben op al die prachtige oude panden die zonder scrupules zijn gesloopt.


Datum: 29-03-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In 1927 stonden al die mooie panden er nog, Ben. Die vlag heeft waarschijnlijk het noodlot getart. T'is schaand!