EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10420

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kaarderstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

3e Technische School

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
3e LTS Kaarderstraat, 1960.

Beschrijving

De leraar smeden heeft een hand in het verband omdat een leerling hem een heet stuk ijzer ter beoordeling aangaf. Rechtsvoor met riem Joop van Beek.


Geplaatst op

19-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Rechtsboven sta ik zelf. Andere namen die ik nog ken zijn: Henk Plomp, Robbie Plompen, Jan Vaalle, Freddy van Leeuwarden, Jantje Lammers, Bornickhof, Bokhoven. Wie vult de rest aan?


Datum: 04-07-2007
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Ik ben van 1958 tot 1960 naar deze school geweest. Dat waren toen voorbereidende jaren qua vakkeuze en richting. Men kreeg toen van alle vakken een beetje, o.a. schilderen, verven, lassen, draadfiguren, bankwerken, smeden enz. Ik ken nog wat namen: Leendert Sambeek, Richard Sas. Tom Outsman was erg lang, Teeuwen kreeg heel veel aandacht en had het hoogste woord, Kuiper(s) had rood haar. Jack speelde gitaar bij schoolreisjes. Een hele fijne leraar was dhr. Buteijn. Ik mocht de school vertegenwoordigen op bevrijdingsdag. De conciërge dhr. Willems had twee wratten op het puntje van zijn neus maar was wel erg aardig.


Datum: 09-09-2007
Naam: Jan Smits  
img

Als ik mij niet vergis is de leraar op deze foto de hr. J. Julicher, praktijkleraar smeden.


Datum: 21-11-2007
Naam: Richard Sars  
img

Piet, mijn achternaam is niet Sas maar Sars. Ik ben wel in de eerste klassen geweest. Ook ik ben naar diverse andere scholen geweest. De lerarennamen ken ik nog wel maar geen van de namen bij de foto. Ik weet ook niet zeker meer in welk jaar dat ik daar les kreeg. Ik moest de opleiding afmaken in de Piuslaan. Dat is me slecht bekomen.


Datum: 07-06-2008
Naam: Piet ( Pierre ) Alderliesten  
img

Ik heb een e-mail gehad van Freddy Versfeld. Freddy heeft gewoond in de Pioenroosstraat. Wij fietsten regelmatig van Stratum naar de school in Woensel. Freddy noemde de volgende namen o.a.: Willie van Aalten, Toon Snoeien, Richard Sars, Jos van Pelt, Jack van de Crommert en Harrie van de Eenden. Verder stuurde hij van het voetbalelftal de genoemde spelers. Bepaalde was ik vergeten van naam. Kunnen jullie hier iets mee? Het is een ander elftal dan bovenstaande foto. Wie kan me meer vertellen? Graag reactie van jullie. Ik ken velen op bovenstaande foto van gezicht. Maar waarom staan bijvoorbeeld Richard en ik niet op deze foto? Op de foto die Freddy had, wist hij bepaalde namen ook niet.


Datum: 11-12-2012
Naam: Willie van Tilburg  
img

Middelste rij rechts naast de leraar is Hans Sijnen.