EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10321

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Snoep / Suikerwaren

Onderwerp 3.:

C van der Sommen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Snoepwinkeltje op de Grote Berg.

Beschrijving

Het snoepwinkeltje van C. van der Sommen op de Grote Berg nr. 49. Het werd rond 1964 afgebroken.


Geplaatst op

17-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-03-2007
Naam: Paula Brom van der Sommen  
img

De naam Dikke Cis verwijst naar mijn opa die Franciscus van der Sommen heette en goed geproportioneerd was, evenals mijn oma. Zij waren al lang gestorven. Mijn opa rond 1935. Maar toch bleef het het winkeltje van de dikke Cis heten. Mijn vader was enig kind en heeft de winkel nog zo'n 25 jaar voortgezet. Daarnaast werkte hij fulltime bij Philips en runde mijn moeder de winkel.


Datum: 19-03-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik heb een vermoeden dat Willem van der Sommen, de oud-stadsprins, ook tot deze familie behoort. Bestaat de stamboom van Van der Sommen?


Datum: 19-03-2007
Naam: Paula Brom van der Sommen  
img

Zoals ik al schreef, was mijn vader enig kind en had mijn vader wel tantes maar geen ooms die Van der Sommen heette. Dus als het al familie is, dan wel heel ver weg.


Datum: 06-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Zat hier rond 1960 een textielwinkel de Gang? Ik meen me te herinneren dat je door een gang naar achter moest, waar een klein winkeltje was. Hier werd ook kleding verkocht. Ik kocht hier een spijkerbroek, maar mocht die op school niet dragen.


Datum: 06-04-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nee. De textielwinkel van de Gang (Sengers) zat zo ongeveer tegenover de Bergstraat. Het was inderdaad naast een gang. Ze zijn later naar Bladel verhuisd. Ik meen dat er na de Gang een verlichtingswinkel is geweest. Wij hebben daar nog eens een kroonluchter (met van die glazen stukjes eraan) gekocht. De verkoper wist ons te vertellen dat die een op een met jonge klare schoongemaakt moest worden. Dus een stukje glas van de luchter in een glaasje klare en dan het glas achterover slaan.


Datum: 07-04-2007
Naam: Ger de Bie  
img

Als klein menneke ging ik met mijn moeder mee naar de Gang om kleren te kopen en dan moesten we tussen twee panden aan de Grote Berg door een smalle gang naar achter om in die winkel te komen. Mijn moeder vertelt me dat de ingang in eerste instantie aan de Grote Berg zelf zat en later naar achter is verplaatst, die bewuste gang door. Moeder Sengers is op de Draaiboomstraat begonnen met een textielwinkel, die later door dochter Marietje is voortgezet. Zoon Marinus heeft de Gang op de Grote Berg gehad.


Datum: 29-05-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Klopt Anne. Na de Gang een verlichtingszaak en daarna een witgoedwinkel. Naast de Gang stond een pand van de gemeente met om de hoek in de Paradijslaan de Gemeente Reinigingsdienst, met de garage van de vuilniswagens.


Datum: 30-03-2017
Naam: Birgitte Jonkers  
img

Wij woonden in de Prins Hendrikstraat en ik was op de lagere school bevriend met Franka van der Sommen, van het snoepwinkeltje, waar ik nog vaak binnen ben geweest. Ik zie het interieur en het plaatsje achter nog zo voor me. Franka had een zusje Paula, zo herinner ik me. Franka is nog mee geweest met mijn ouders en mij op een buitenlandse vakantie, waarvan foto's bewaard zijn.