EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1031

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Generaal Bothastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Generaal Bothastraat in de wijk Doornakkers.

Beschrijving

De oudere bebouwing van de Generaal Bothastraat in Tongelre. Prachtig onderhouden en niemand die hier nog weg wil.


Geplaatst op

15-08-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2006
Naam: Anky van de Looy  
img

Het huis aan de linker kant heb ik 17 jaar bewoond. Mijn vader heeft er bijna 33 jaar gewoond.
Een hele mooie straat met volop speelruimte voor ons als kinderen. Britsen, rolschaatsten, tollen, knellen, fietsen, stoeprandje butsen, landje veroveren, verstoppertje spelen enz.
In de jaren 70 waren het vooral jonge gezinnen die er woonden. En...kermis in de straat. Wat wilde je als kind nog meer.


Datum: 28-10-2006
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Het is hier inderdaad heerlijk wonen, ik woon zelf in deze straat in een van deze huizen. Het zijn fijne huizen, met grote tuinen die je eigenlijk niet verwacht.


Datum: 03-10-2007
Naam: Eugene van de Laar  
img

Dat autootje op de foto staat voor ons huis... nummer 46. Ik heb ruim 30 jaar in deze straat gewoond. En inderdaad prachtige tuinen. Vooral aan onze kant! Onze tuin was zo'n beetje 40 meter diep en het bijhouden ervan was een hele klus die meestal door mijn moeder werd gedaan. Omdat ik nogal ondernemend was in die tijd dreef ik sommige mensen in de straat tot wanhoop met mijn auto's.
Maar ja dat kon nu eenmaal niet anders. Mijn moeder heeft er de laatste jaren alleen gewoond maar het bijhouden van de tuin werd haar teveel en ze wilde terug naar daar waar ze geboren was... Oud Woensel. Zo rond 1986 werd het huis verkocht en verhuisde ze naar het Vredesplein in Woensel waar ze helaas in 1988 op 66-jarige leeftijd overleed. Vanaf die tijd woon ik in haar huisje en dat is ook alweer bijna 20 jaar. Namen die ik me nog kan herinneren zijn uiteraard onze buren de familie Meulman met Erik die destijds als jongste straaljagerpiloot van Nederland jammerlijk verongelukte. Verder natuurlijk de familie Rutten, leraar Frans op de Mavo en verhuisd. Mevrouw van Dooren op de hoek, de familie van Hoof met Theo en Jacky, familie Nagelkerke met Geert, familie Verbaarschot, familie Valkenburg, familie Kantelberg, familie Baselmans om maar eens wat te noemen.
Heel zelden rijd ik nog wel eens door deze straat waar ik heel mijn jeugd heb doorgebracht. Wie er nog wel en niet wonen zou ik zo niet meer weten.


Datum: 03-10-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Als je de auto bedoelt die hier vooraan bij de lantaarnpaal staat, dan ben je abuis wat huisnummer betreft, dit is nl. huisnr. 28.
Ik woon hiernaast zodoende weet ik het zeker, nummer 46 ligt verder de straat in.


Datum: 03-10-2007
Naam: Eugene van de Laar  
img

Jah tjongeh nou je het zegt.... Dan woon je vlak naast van Hoof want die wonen daar nog. Maar goed, even verkeerd gezien dus!


Datum: 03-10-2007
Naam: Petra Van Den Heuvel  
img

Van Hoof die woont er niet meer, een aantal jaren geleden zijn ze verhuisd.


Datum: 11-02-2009
Naam: Ria Lieuwma  
img

Ook wij hebben 10 jaar in deze prachtige straat gewoond en met veel plezier kijk ik hierop terug. Wij waren destijds de eerste bewoners (1950). Onze lagere schooltijd hebben wij hier doorgebracht en in 1960 zijn wij verhuisd naar het Genderdal in Eindhoven.


Datum: 29-11-2009
Naam: Truus Rijnders-Kors  
img

Vanaf 1948 hebben wij daar gewoond...en wel op nummer 68....in de naoorlogse noodwoningen....
een zg.Pré.fabricatie" er woonde een Fam. Lemmens een Fam.van Wattum, fam.Spanhaak...fam.Kuiyten (de schilder)..meer weet ik niet op dit moment...de fantastische "Oostenrijksehuizen" zoals wij ze noemden heb ik zien bouwen ook de aan de overkant de zg.grotegezinnenhuizen...
Wij kwamen uit Amsterdam (niet voor Philips) en waanden ons in het paradijs....wij waren op dat moment de laatste huizen van Eindhoven en wandelden met het helegezin inclusief Amsterdamse kat hele uren door korenvelden en dergelijke... dat kon totdat het "houtendorp werd opgezet) ik had veel kennissen in de "houten woningen zoals de Fa. van Calcker en de Fam Frericks...fijn gewoond....
Ik herinner me ook nog een totaal in lichterlaaie nog niet afgebouwde woning....er woonde nog niemand...gelukkig.

Ik woon nu in Frankrijk...maar als ik in Nederland ben moet er altijd even door de Generaal Bothastraat straat gereden worden....oja ik hielp ook bij het opbouwen van de kermis...aan het einde van de straat bij de overweg....heerlijk
Ook de voor én achter tuin die enorm was ...had vele voordelen...het kippenhok de appelbomen kerseboom...aardbeien zelfs een notenboom..
Het was fijn daar...