EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10308

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Woensel, St Agnes kleuterschool Kloosterdreef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Kloosterdreef.

Beschrijving

De kleuterschool bevond zich tussen het bejaardentehuis en de St. Petruskerk. Namen die ik nog weet: de juf was Tonnie. Onderste rij v.l.n.r.: 6e van links: Toon Ansems. Staande rij: 1e van links: Adri Mansvelders, 3e Peter Retera. 1e zittende rij: 5e van links: Hans Liebregt (toen al mijn beste maat, NU nog). Bovenste zittende rij: 4e van links: Michel Meijer. Wie kent er meer?


Geplaatst op

17-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2007
Naam: Anne-Mieke van Neerrijnen  
img

De juf was Helmie. Ze is nl. nog steeds een vriendin van mij. Woont in Tilburg. Ik ben Mieke, nl. juf Mieke! Jarenlang heb ik voor de klas gestaan op deze kleuterschool. Later op de Pastoriestraat. Waarschijnlijk ken je me nog wel!


Datum: 10-11-2007
Naam: Helmie Koekkoek  
img

Anne-Mieke van Neerrijnen maakte mij attent op deze site. Wat waren we nog heerlijk jong! In mijn fotoalbum staat dat het 1965 was maar dat kan best verkeerd zijn. Ik herken alleen Rookje Jacobs nog, hij zit links op het rek, naast mij! Hij had een zusje Annie, maar ik weet niet of zij ook bij ons zat. Verder heb ik nog een foto van Huubje van Dijck en Frankie van de Nieuwenhof. Ik denk dat hij de 9de van links is, zittend op het rek. Als ik de foto langdurig bekijk kan ik me enkele kinderen nog heel goed herinneren, niet de namen. Rookje wel, dat is natuurlijk ook een heel aparte naam! Misschien zit hier ook een Jeanine de Haan bij. Haar naam staat bij een foto van de klas die ik van haar kreeg in juni 1966. Van jou Peter komen zo geen herinneringen naar boven: je zult wel een braaf kereltje zijn geweest? Lijkt me geweldig leuk om nog steeds bevriend te zijn met een vriend van de kleuterschool!


Datum: 18-11-2007
Naam: Peer Retera  
img

Ja juf Mieke zegt me zeker nog wat! Ook mijn zus Annelies kent je nog. Zij is ook het onderwijs ingegaan en heeft nog stage gelopen op de Pastoriestraat.


Datum: 12-12-2009
Naam: Reyhan Turan  
img

Ik herinner me juf Mieke ook. Ze had een zoon Raoel en dochter Radha.


Datum: 21-01-2010
Naam: (Anne)mieke van Neerrijnen  
img

Dag Reyhan! Wat leuk,dat je reageert! Ik herinner me je nog goed. Jij zat in de klas bij juf Phil, dacht ik. Juf Phil is helaas overleden en is 80 jaar geworden! Mijn dochter Radha heeft twee zoontjes, dus ik ben nu oma! Naast Raoul en Radha heb ik ook nog een dochter Sanne. Wat goed van je dat je dit nog wist.


Datum: 21-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Wat leuk, ik lees zo regelmatig berichtjes bij foto's en kom dan bekende namen tegen. Helmie Koekkoek. Ik ken jouw broer Karel en vooral jouw zus Marian(ne) beter. Jullie woonden eerst in de St. Josephlaan en daarna op de Ruysdaelbaan. Alledrie in het onderwijs. Met Marian ben ik een groot aantal jaren op en neer gefietst. St. Catharinalyceum en Cor Jesukweekschool.


Datum: 21-04-2010
Naam: Toon Ansems  
img

Fantastische foto. 2e rij staand 4e van links is Wilbert Pieterse, 1e rij 2e van links zittend Frank Kuipers.


Datum: 08-09-2013
Naam: Annie Aerts  
img

Ja, Toon en Jo Franse, dat meisje met die krullen ben ik, Annie Aerts. Leuk om dit te zien. Ik heb de foto zelf ook en kwam er toevallig bij uit. Ik heb altijd contact gehouden met juf Phil.


Datum: 04-03-2014
Naam: Annie Walenberg  
img

Van 1958 tot 1966 was ik kleuterleidster op deze school onder de naam juffrouw Annie. Ik heb samengewerkt met Mien Biermans en Phile Bergmans. Later met juf Mieke en juf Helmie. Zijn er nog mensen die dat weten?


Datum: 19-07-2014
Naam: Dorine van Rooy  
img

Ik ben Dorine van Rooy en heb ook op deze kleuterschool gezeten. Ik zat bij juf Ardie en een jaar bij juf Mieke. Mijn vriendin was en is nog steeds Germy der Kinderen. Ik heb leuke herinneringen aan deze tijd. De zand- en watertafel, de gymzaal, het ponyrijden, plakboeken maken etc. Geweldige jeugd gehad!


Datum: 29-12-2017
Naam: Ans de Rooij  
img

Wat leuk deze foto! Herken nog een paar gezichten maar de namen ben ik kwijt. Op die van Toon Ansems na. Ik weet niet meer waarvan ik hem destijds kende.
Ik zit op de onderste rij, gehurkt, helemaal rechts.