EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10212

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Havenhoofd

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Eindhovens Kanaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Haven met Janssenauto's.

Beschrijving

Hiermee is een antwoord gegeven op een reactie bij foto 10077. De loods maakt duidelijk dat hier halverwege de jaren 70 Janssenauto's zat.


Geplaatst op

15-03-2007

Reacties:

Datum: 15-03-2007
Naam: Willie van Tilburg  
img

Jan, die bouwval van foto 10077 staat hier achter de eerste-tweede boot rechts en dat gebouw achter de bouwval (rechtsachter) is de nutsbedrijven


Datum: 16-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Als je goed kijkt, zie je dat deze loods niet dezelfde is als van foto 10077. De loods van Janssenauto's staat veel verder van het gebouw Gemeentebedrijven af. Kijk ook maar eens naar de grote boom en het woonhuis op het havenhoofd.


Datum: 16-03-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Dit is wat ik bedoel. Maar dat bedrijf zat er al toen we nog in de Rietvinkstraat woonden. We zijn daar verhuisd in 1954. Er heeft daar ook nog na de oorlog kolenhandel Van Beek (of zoiets) gezeten. Deze is later naar de andere kant van het kanaal vertrokken en heeft ook nog een pomp gehad in de jaren 70. De boekhouder van Van Beek is later directeur geworden van de Verenigde Brandstoffenhandel op de Ruysdaalbaan.


Datum: 05-11-2013
Naam: Rina van Alphen-Kessels  
img

Wat een herkenbare foto. Deze is dus gemaakt in de tijd dat ik bij Janssenauto's gewerkt heb. Ik ben daar in 1973 gaan werken. Het adres was in die tijd Kanaaldijk Noord 1b. Het was een oud gebouw met minimaal comfort. Je kon bij het raam in het kantoor bijna je vinger naar buiten steken. En maar stoken in de winter.
Water koken voor de koffie op een gasbrander en daarna opschenken in een ketel. De chauffeurs hadden een hokje midden in de loods waar ze hun brood konden eten. Als ik er zo aan terug denk dan was het allemaal bittere armoe maar wel een gezellige tijd gehad daar. In 1978 of 1979 zijn we daar weggegaan en zijn we naar het Croy verhuisd in hetzelfde pand als De Snelle Bode.
In 1985 is na een reorganisatie het filiaal in Eindhoven afgestoten en overgenomen door De Snelle Bode.