EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10078

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Eckartseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eckartseweg. (4)

Beschrijving

.


Geplaatst op

11-03-2007

Reacties:

Datum: 12-03-2007
Naam: Helene Boselie  
img

Als aan de voorzijde de rondweg loopt, is de foto gespiegeld. De flats aan de Hudsonlaan staan rechts van de Eckartseweg.


Datum: 12-03-2007
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

De weg aan de voorzijde is de Europalaan. Je kijkt de Eckartseweg Zuid in, richting Eindhoven Centrum, tegen de achterzijde van de O.L.Vrouwekerk.


Datum: 12-03-2007
Naam: Frank de Bruin.  
img

Dit stuk Eckartseweg is momenteel een voetpad geworden. De Eckartseweg is opgesplitst in Eckartseweg Zuid en Eckartseweg Noord. Links staan de flats aan de Hudsonlaan.


Datum: 12-03-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Mooie foto. Naar mijn mening is deze foto genomen daar waar de Eckartseweg is doorsneden door de Europalaan. Alleen de eensgezinswoningen die evenwijdig staan met de achterkant naar de Europalaan stonden er nog niet. Deze staan aan de Hudsonlaan en daardoor kun je hier nog richting van de stad kijken.


Datum: 14-03-2007
Naam: Willie van Tilburg  
img

Op foto 3484 zie je de voorkant vanaf de rondweg.


Datum: 03-08-2008
Naam: Sepha Korsten  
img

In het huis op de hoek links woonde Stiens en daartegenover woonde Jan de Greef met zijn autosloperij. Dat was mijn opa en oma en die hadden ook een benzinepomp.


Datum: 08-07-2009
Naam: Theo Tonnaer  
img

In het huis rechts heeft niet Jan de Greef gewoond met de autosloperij. Het huis van Jan is afgebroken toen de Europalaan aangelegd werd. Ook het huis waar vroeger Ben Ballegooier zijn friettent had de Oude Gracht is afgebroken voor de aanleg van de Europalaan. Ik heb heel wat uurtjes na schooltijd bij Jan de Greef tussen de auto´s samen met zijn kleinzoon gespeeld


Datum: 08-07-2009
Naam: Sepha Korsten  
img

Nee, Jan de Greef woonde recht tegenover Stiens. In de huizen vooraan woonde vroeger de fam. van den Broek en fam. Kist en fam. Stein. En het huis van Jan de Greef staat er nog. Dat is helemaal verbouwd door de mensen die er in zijn komen wonen toen Jan de Greef naar de Eerdbrand verhuisde. Het is door de gemeente verkocht. Jan de Greef is 96 jaar geworden en had de eerste autosloperij van Eindhoven begin 1930. Ik ben een kleindochter van Jan en wij woonden een paar huizen verder in die twee aparte huizen, een huis had een puntdak.


Datum: 04-09-2009
Naam: toos soetens de vroome  
img

Ja dat klopt Sepha, onze huizen werden afgebroken voor de Europalaan. Wij woonden op nr 294, naast ons fam. van de Werf en dan fam. Bastiaans en daarnaast fam. Tonnaer, dan een gangetje en de fam. Lodewijks.


Datum: 06-09-2009
Naam: Sepha Korsten  
img

Hoi Toos dat is lang geleden dat wij bij jullie thuis kwamen.


Datum: 07-09-2009
Naam: Toos Soetens de Vroome  
img

Ja, inderdaad lang geleden, maar ik weet het nog goed. Met Lienneke en Truus Vromen op de Eckartseweg een gezellige tijd. Oja en ook nog vaak gespeeld bij je opa achter met de oude auto`s


Datum: 24-05-2010
Naam: Aloys van de Burg  
img

Geweldig om deze foto tegen te komen. Ik woon al bijna mijn hele leven in Den Helder, maar ben in 1962 geboren in Eindhoven. De autosloperij ken ik heel erg goed, want deze was van 'mijn' opa benzinepomp, althans zo noemde ik hem altijd. Opa benzinepomp was de vader van mijn oma Lucassen (die ook op de Eckartseweg woonde) en de opa van mijn moeder. Ik speelde in de vakanties zelf ook vaak op de autosloperij, onder andere met mijn tante die maar 5 jaar ouder is. Hoewel ik nog zelden in Eindhoven kom, heb ik afgelopen maart samen met mijn twee zoons en mijn moeder het oude huis van mijn oma bezocht. Een vriendiin van mijn moeder die aan de overkant woont (fam. de Wit) had dit geregeld met het jonge gezin dat nu in het huis woont. Voor mij een heel indrukwekkend bezoek, omdat ik echt zeer mooie herinneringen heb aan de Eckartseweg. Ben blij dat ik gewezen ben op deze website!!!


Datum: 24-05-2010
Naam: Theo Tonnaer  
img

Hoi Toos Soetens - de Vroome: Volgens mij ben je enkele huizen vergeten toen je de volgorde van families opnoemde welke er vanaf 294 woonden. Wij, de familie Tonnaer, wonen er al vanaf het begin en dat is als ik me goed herinner 1950 of 1948, op nummer 274. Wij hebben 32 jaar geleden het huis van mijn vader en moeder overgenomen. Ik weet dat die huizen van ons voor drieduizend gulden gebouwd zijn. Wij hebben de eerste koopakte nog. Mijn vader heeft het voor vijfduizend gulden gekocht. Vroeger speelde ik altijd met Jantje Vroenhoven op de autosloperij van Jan de Greef. Samen reden we in oude auto's, die nog liepen, over het veld daar waar nu een gedeelte van het kerkhof is. De lange van Rooyen, politieagent, heeft ons vaak achterna gezeten.


Datum: 27-05-2010
Naam: Toos Soetens  
img

Hoi Theo, dat kan wel kloppen. Ik ben in de war met fam. Horvers. Die woonde naast het gangetje en dan de fam. Lodewijks 2x, en verder weet ik niet meer


Datum: 27-05-2010
Naam: Peter Vervoort  
img

Een paar huizen naast de firma Stiens, richting O.L. Vrouwekerk, woonde volgens mij de familie van Iersel. Die had drie kinderen, de twee jongens Johnny en Bennie en een dochter, Diana. Bennie was mijn kameraad en wij speelden vaak achter hun huis in de "Bimt". Mij staat nog bij dat moeder van Iersel familie was van familie Stiens (autouitdeuk- en spuiterij). Komen deze namen iemand bekend voor?


Datum: 27-05-2010
Naam: Toos Soetens  
img

Nee, helaas zeggen die namen me niets, maar wel: fam de Wit hadden 3 kinderen, 2 zoons en 1 dochter. En de fam. van Hout had zover ik weet 2 zoons, een ervan was Hans


Datum: 23-05-2013
Naam: Antoine Verhoeven  
img

Wie kan zich Sjan de Greef herinneren?


Datum: 24-05-2013
Naam: Sepha Korsten Gloudemans  
img

Sjan de Greef ken ik niet, maar wel Jan de Greef, dat was ons opa.