EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10076

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kaarderstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

3e Technische School

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
3e L.T.S., 1961, 3e klas.

Beschrijving

Een klassefoto van de derde Lagere Technische School aan de Kaarderstraat uit 1961. De Derde klas. Wij waren de eerste leerlingen van deze nieuwe LTS die hier eindexamen deden (1961). We hebben, voordat de nieuwe school klaar was, nog in enkele noodscholen gezeten b.v. op de Barrierweg en de Schakelstraat. Onze directeur was toen Hr. vd Biggelaar. Verder herinner ik me nog Mr. Lommers, Mr. Hendriks, Mr. de Wit, Mr. Tatenhove, Mr. v. Bokhoven, Mr. Braun. Ik ken niet alle klasgenoten meer, maar die omarmd wordt boven de leraar in het midden, dat ben ik en die mij omarmt is Jos Timmers. Met bril rechts midden is Thijs Verkaart, rechtsonder Jan Smetsers en dan wordt het gokken. Laat degene die zich herkent zich maar melden. De leraar in het midden is de heer Julicher. Die kwam volgens mij uit Swalmen. Wij zijn nog eens met hem op een excursie naar een pottenbakkerij in Tegelen (Limburg) geweest.


Geplaatst op

11-03-2007

Reacties:

Datum: 02-08-2009
Naam: C. Verhagen  
img

Bovenste rij tweede van links is Simon van de Luytelaar uit Steensel, voorlaatste in dezelfde rij is Jan van de Velden uit Veldhoven.
Leraren die ik me ook nog herinner: Hendriks, onderdirecteur; Schellekens gaf plaatwerken; Timmerhuis gaf smeden; de Rooy houtbewerken; Ehrisman, praktijk elektrotechniek, Weenink theorie elektro, later doorgegaan op de UTS aan de Ruysdaelbaan;


Datum: 22-10-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Leuk die foto, maar ik sta er niet op. Ik ben niet verder gekomen dan de eerste klas. Hoe lang ik het precies heb volgehouden, weet ik niet meer.
Het enige wat ik wel weet is dat ik mijn buik vol had van Mijnheer Lommers en tegen hem zei dat hij de rest van die stalen blokjes zelf maar haaks en op maat moest vijlen. Als ik er eentje klaar had en hij moest het controleren kwam hij met een bepaalde grijns op zijn gezicht waar je koud van werd. Dan nam hij zijn stalen latje en keek dan of het vlak was. En met die grijns op zijn gezicht zei hij: "Ik zie nog een straaltje licht erdoor." Toen zei ik dat het voor mij het laatste straaltje was en ben om tien uur in de pauze naar huis gefietst.
Ik ben daarna binnen twee weken bij Philips beland en heb daar een praktijkopleiding gehad waar ik nu nog de vruchten van pluk. De namen van de leraren bij de foto herken ik nog wel, alleen de beste van het stel mis ik en wel de Hr Buteijn. Groetjes. Ad Thijssen


Datum: 26-08-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

De Heer Buteijn was de leraar Engels en tevens mijn klasseleraar. Je kon altijd bij hem aankloppen. Ik ben bij hem thuis geweest voor bijles Engels, in Stratum waar hij woonde.