EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1000

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Leostraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwe verlichte ANWB-borden.

Beschrijving

Op 9 mei 1961 stelde de burgemeester, ir. H. Witte, de eerste verlichte ANWB-lichtbak in gebruik. Deze stond op de kruising Aalsterweg-Rondweg. De 'oude' metalen platen zouden langzaam uit het straatbeeld gaan verdwijnen.


Geplaatst op

14-08-2005

Reacties:

Datum: 30-04-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Deze verlichte pijlen, die al ruim 40 jaar heel Nederland sieren, zijn een Eindhovens product. Gemaakt door Nolte, ontworpen in samenwerking met de ANWB. Ook nu nog komen deze pijlen, in enigszins aangepaste vorm, uit dezelfde fabriek die nu tot het VDL concern behoort.


Datum: 07-01-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Op de westelijke hoek was het fraaie moderne pand van apotheker Geerlings gevestigd van architect ??. Geerlings zat daarvoor met de apotheek op de Keizersgracht in een van de panden van Renders van Oorschot naam van bedrijf  "De Truiventros". Schuin tegenover Geerlings was de Obam-garage die in 1940 daar gebouwd had op het grote fraaie perceel van kantonrechter Van Dungen.


Datum: 08-01-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Ja Jan, die architect. Ik dacht dat hij uit Nuenen kwam, de eerste naam die bij mij boven komt is De Jonge.


Datum: 08-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Volgens mij heeft die bewuste architect ook naar Rietveld gekeken of misschien is hij wel bij hem in de leer geweest.


Datum: 28-01-2010
Naam: G.Hagens  
img

Het VDL-bedrijf dat de ANWB-verkeersborden maakt, is sinds kort gevestigd in een nieuwe fabriek achter het kantoor van UPC in Helmond. Toen deze verlichte ANWB-paal in 1961 werd opgesteld als eerste nieuwe in Eindhoven ben ik in Zuid-Limburg bij autopech lid van de ANWB geworden en de Wegenwacht aldaar gevraagd mij naar die paal terug te brengen, omdat ik daar toen vlakbij woonde. Verder geen informatie mijnerzijds bij deze foto.


Datum: 21-02-2010
Naam: Jan de Vries  
img

De opbouw van dit zeer unieke product op DAF A1300 BA-468 (benzine). De opbouw kwam uit Weert van Unicum. Met safe power hoogwerker. Een variatie werd gemaakt voor de PTT-afdeling Straalzenders in Hilversum voor het verzorgen vanaf locatie naar Lopik en Bussum, waarvandaan live werd uitgezonden of werd opgenomen.