Fotonr.: 22343
Bijdrager Ties van den Berge
Jaar: 1967
Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St,. Jan de Doperhorde (5)

Beschrijving Beelden van het zomerkamp 1967
Geplaatst op 24-11-2009

Reacties

Datum: 26-11-2009
Naam: Ties van den Berge img

Zomerkamp Lierop. Sport en spel vormen een belangrijk onderdeel van elk kamp. Ook hier dus. Een soort schnitzelbank wordt hier uitgevoerd. De rol wordt vastgehouden door Marijke Thijssen (links) en Else-Marie Peters (rechts). Middenonder zit José Verheijen. Links is nog zichtbaar Akela Mijntje Peters. Links voor zit een welp met een pleister op zijn achterhoofd. Kleine ongelukjes gebeuren er natuurlijk ook. Hier waren hechtingen nodig, herinner ik me. De naam van de welp weet ik niet meer.


Datum: 26-11-2009
Naam: Ben Brekelmans img

Ties, jij hebt het over zomerkamp Lierop. Maar op die mooie gitaristen-cartoon lees ik "kamp Wintelre". Enne...wat is een schnitzelbank? Ik dacht dat José hier een soort limbo-dans doet, met "vuil knie-us".


Datum: 26-11-2009
Naam: Ties van den Berge img

De zgn. Schnitzelbank waarbij je een stapellied zingt en de verschillende getoonde thema's dus na elkaar alsmaar herhaald worden is inderdaad gebruikt op een eerder kamp, Wintelre, zoals je terecht opmerkt. José houdt de rol in bedwang, dus het ging haar niet om "vuil knie-us", denk ik dan maar. Misschien komen er nog nadere reacties om e.e.a. op te helderen. Dit is echt wel Lierop. Waarom ik dat zo zeker weet? Heel eenvoudig. Akela Mijntje Peters en ik hadden toen al een tijdje verkering en ik ging daar natuurlijk dagelijks op de brommer naar toe. Vandaar!